Byrådets Sven Jensen: Forvaltningerne laver alt for mange fejl

26. juni 2017 Samfund

Byrådsmedlem Sven Jensen har læst SønderborgNYTs artikel om masser af fejl i sagsbehandlingen i Sønderborg Kommune, hvor der fortælles, at  Sønderborg ifølge TV Syd er den kommune, der, sammen med Vejle,  har lavet flest fejl på socialområdet. Her bliver der lavet fejl i 42 procent af sagerne. På børnehandicapområdet topper Sønderborg Kommune også med fejl i 67 procent af sagerne. Det vil sige fejl i godt seks ud af ti sager.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I byrådet bruger vi små 40 millioner kroner alene på Spejdernes Lejr, vi har betalt til Feuerwehr Sternfahrt og mange andre ting. Selvfølgelig skal vi have kulturprojekter, men vi skal også give vores borgere den hjælp og service, der er brug for. Der spares jo ikke på Spejdernes Lejr og det skal vi heller ikke på hjælpen til udsatte børn, til syge, udsatte og ældre”, siger Sven Jensen fra Venstre til SønderborgNYT.

“Vi har lige flyttet den særligt tilrettelagte undervisning, STU, fra Socialforvaltningen til Børne- og Uddannelsesforvaltningen, fordi Socialudvalget har overskredet deres budget og det ville være trist, hvis kommunens medarbejdere tolker loven til kommunens – og ikke til borgernes – bedste”, siger Sven Jensen til SønderborgNYT. Hvis det forholder sig, som han frygter, så er der tale om kassetænkning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beder om en forklaring

“Hvad er årsagen til det høje antal fejl og hvad vil du gøre fremadrettet for at klagerne kommer ned på et normalt niveau. For mig ser det ud som om, vi fortolker loven til kommunens bedste og ikke for børnene”, skriver Sven Jensen i en mail til Socialdirektør Bente Larsen.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Sønderborg

Ukrudtsbrænder er forklaringen på brand i grantræ

23. maj 2022 112

Søndag ved middagstid lykkedes det en 47-årig mand på Vølundsgade i Sønderborg at slukke en mindre brand i et grantræ, som stod tæt på et hus. “Det var den 47-årige selv, der var årsag til branden og det skyldes uforsigtig omgang med en ukrudtsbrænder”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. “Selvom manden selv […]

Læs mere...