Byråds-flertal: Asylcentret skal alligevel ikke lukke til nytår

7. december 2016 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

På onsdagens byrådsmøde skulle byrådet tage den endelige beslutning om, hvorvidt Sønderborg Kaserne fortsat skal udlejes til Udlændingestyrelsen, så Jammerbugt Kommune kan drive et asylcenter i bygningerne. Og det viste sig, at et flertal i byrådet var klar til at droppe et løfte til borgerne om, at kasernen kun skulle huse flygtninge frem til udgangen af 2016.

Byrådet har haft fra den 6. august 2014 og frem til i dag til at finde ud af, hvad man vil med en tom kaserne. Det har politikerne ikke fået gjort og så er det tanken, at man i det mindste får en lejeindtægt ud af at eje stedet – og det er bedre end blot at have tomme bygninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilbage i august 2014 beroligede borgmesteren de bekymrede borgere:

“Vi har en skriftlig garanti for, at Udlændingestyrelsen rykker ud med udgangen af 2016”, sagde borgmester Erik Lauritzen på byrådsmødet i august 2014.

Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative har fra start været imod at flygtningene skulle huses i kasernen, fordi de mener, at det er for tæt på prestigefyldte byggeri på havnen.

“Der må være andre steder i kommunen, hvor der kan være asylcenter”, sagde de tre partier på byrådsmødet tilbage i august 2014, hvor kommunen  skulle takke ja eller nej til at lade Udlændingestyrelsen flytte ind.

Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative havde satset på, at Byrådet ville bruge en såkaldt paragraf 14, som ville sætte en stopper for asylcenter på kasernen.

Fælleslisten vil holde deres løfte

Fælleslisten er et af de partier, der stemte ja tak til flygtninge i august 2014. Og det gjorde de ud fra løftet om, at aftalen stopper om få uger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kan ikke stemme ja en gang til, fordi byrådet har lovet borgerne, at vi kun skulle have asylcenter i en tidsbestemt periode”, sagde Erik Lorenzen fra Fælleslisten på byrådsmødet.

“Hvis de blev tomme fra årsskiftet, så ville borgmesteren blive nødt til at sætte en proces i gang, så vi fandt noget at bruge dem til. Nu forlænges aftalen – og det betyder, det tager endnu længere tid, inden der bliver tænkt over, hvad kommunen skal med den kaserne”, sagde Aase Nyegaard tirsdag til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

På byrådsmødet sagde borgmesteren at processen om kasernens fremtid går igang ultimo december 2016.

Nye konservative toner

På onsdagens byrådsmøde stemte konservative Ole W. Stenshøj for forslaget om at forlænge aftalen med Udlændingestyrelsen – og det viser, at konservative mennesker i Sønderborg er blevet enige om, at det er en god idé, der kommer penge fra Udlændingestyrelsen til kommunekassen.

På onsdagens byrådmøde var der afbud fra Venstres Sven Jensen, da han er valgt ind i byrådet på stemmer fra Slesvigsk Parti, så blev han afløst af et medlem fra Stephan Kleinschmidts rækker. Og det gav en stemme mere til ja-siden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Socialdemokratiet, Konservative, Enhedslisten og Slesvigsk Part stemte for at lade asylansøgerne blive boende, mens Venstre, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Fælleslisten stemte imod.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...