Byrådskandidater ser ud til at ville noget med Augustenborg

2. november 2017 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag aften fik en række partier fornøjelsen af at møde omkring 100 af Augustenborgs vælgere, der gerne ville vide lidt om, hvad kandidaterne tænker om Augustenborgs fremtid. Det blev ret hurtigt tydeligt, der ikke var den store uenighed i panelet, så nogen ophedet debat eller ligefrem duel, var der på ingen måde tale om.

Det kan betyde, at de mennesker, der ville bruge aftenen på at finde ud af, hvor de skal sætte deres kryds, er lige så meget i tvivl efter mødet, som de var før politikerne fik ordet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden der blev taget fat på de helt lokale emner, så fik hver byrådskandidat et par minutter til at fortælle om de ting, som vedkommende har sit fokus på.

“Jeg synes ikke vi får det rigtige for de penge, vi betaler i kommuneskat. Trods skattestigningen, så er der stadig børn, der ikke har det godt, vi har gader og veje, der ikke er holdt vedlige og der er for få varme hænder”, siger Sarah Maria Grønbæk fra Liberal Alliance.

“Alt for mange skattekroner bruges på administration, men for at sikre vækst, skal vi bane vejen for nye virksomheder. Gøre Sønderborg til stedet man ønsker at flytte til”, siger den liberale kandidat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokal ildsjæl

Den lokale Peter Thomsen stiller for første gang op for Venstre og han har en langt større indsigt i Augustenborg end de fleste – og der er ikke mange initiativer, hvor der skal gøres en indsats, som han ikke er med i.

“Jeg mener, det er stærke lokalsamfund, der danner rammen om gode liv”, siger Peter Thomsen og tilføjer, at der skal være børneinstitutioner, skoler og andre institutioner, der har personale nok.

“Og vi skal have ordentlige busforbindelser, gode veje og cykelstier”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og landsbyerne skal prioriteres meget højere og der skal sættes penge af til dem, så de ikke skal bruge al deres tid og energi på at skrive ansøgninger”.

Det nye parti

Kirsten Marie Andreasen fra Alternativet er – som Peter Thomsen – helt ny kandidat og det er hun for Alternativet, der stiller op til kommunalvalg for allerførste gang.

“Og i Alternativet tænker vi ikke kun på én, men på hele tre bundlinier. De handler om økonomi, det sociale og miljøet”, siger Kirsten Marie Andreasen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er superglade for ProjectZero, men vi skal videre og nu skal landbruget ganske langsomt tænkes ind. Ikke sådan lige fra dag til dag, men ved at vi indfører økologi i de kommunale institutioner”, siger Alternativets kandidat.

“Og så skal vi have en kommune, der kan rumme de initiativrige og driftige samtidig med, der skal være tid og plads til de syge”.

Cykelsti

Langs omfartsvejen i Augustenborg er der en cykelsti, men den er ikke forbundet med Augustenborg ved rundkørslen ved Netto. En deltager vil vide, hvornår kommunen har tænt sig at koble den på.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det var jo ganske enkelt helt forrykt, at kommunen gav os en rundkørsel uden cykelsti”, siger Peter Thomsen, kandidat for Venstre.

“Det lader til, at den ønskede cykelsti er på tegnebrædtet, for Peter Thomsen tilføjer:

“Kommunen lod Netto bygge ved rundkørslen og dermed ødelægge selve Augustenborg og det er åbenbart prisen for en cykelsti”.

Trampesti ved Lillehav

Blandt deltagerne er der ønske om en sti, så det bliver muligt at gå hele vejen rundt om Lillehav.

“Hvis I vil have en trampesti, så kan i jo bare trampe den”, siger Stephan Kleinschmidt og skynder sig at tilføje:

“Men så nemt er det vist ikke, men stien kommer indenfor et år. Og I skal huske, det er en trampesti og ikke en motorvej”, siger han.

Hvad med et sundhedshus?

Der er flere ønsker om, der laves et sundhedshus i Augustenborg og Helge Larsen, der både er byrådskandidat og formand for Sundhedsudvalget kan fortælle, at det faktisk er muligt.

“Når der skal laves et sundhedshus, så skal der kommunepenge og private penge ind i det. Og er lægerne i Augustenborg med på at skyde kapital ind, så kan der arbejdes med et forslag”, siger han.

“Og et sundhedshus skal tænkes ind i noget større, så der er med til at binde Augustenborg sammen”, siger Kirsten Marie Andreasen fra Alternativet.

“Et sundhedshus skal også have en vifte af de tilbud, der hører med, når vi forebygger sygdomme. Det giver mere mening at foebygge end at helbrede”, siger radikale Kristian Myrhøj, der er bevidst om, at raske mennesker, som trives er billigere i drift.

Sarah Marie Grønbæk ser også gerne en masse sundhdstilbud i et sundhedshus.

“Jo mere der bydes på, jo mere får vi for pengene”, siger hun.

Siloerne på havnen

På haven i Auigustenborg står der et par betonsiloer og rager op. Et par af de knap 100 debatmødedeltagere spørger byrådskandidaterne, om det ikke er muligt at forskønne cementsiloerne.

“Jeg mener, det kan være en borgeropgave”, siger Anders Brandt fra Enhedslisten.

“De er grimme. Riv dem ned”, siger Kirsten Marie Andreasen.

Kristian Myrhøj er også klar til kort proces:

“Riv dem ned”.

Aase Nyegaard tilføjer en væsentlig detalje, som især tilhængere af nedrivning skal huske på:

“Siloerne er lejet ud indtil 2021 eller 2022”.

 

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...