Byrådsmedlem Sven Jensen om Gråsten og omegn

14. februar 2014 Politik

Byrådsmedlem Sven Jensen fra Slesvigsk Parti brugte en del af sin valgkamp på at være fortaler for byerne udenfor Sønderborg.

– Og jeg er stadig optaget af at tænke på, hvordan der kommer mere liv i Gråsten, Rinkenæs, Kværs og de andre indenfor

Sven Jensen fra Slesvigsk Parti har ideer for Gråsten og omegn.

Sven Jensen fra Slesvigsk Parti har ideer for Gråsten og omegn.

Artiklen fortsætter under annoncen

kommunegrænsen. I Rinkenæs mener jeg, der skal være en børne-musikfestival, der kan trække folk til byen, siger den stadig nye politiker til Sønderborg Nyt.

Og også den tidligere kommunehovedstad, Gråsten, har manden fra Slesvigsk Parti nogle ideer om.

– Lykken ville jo være, hvis slottet blev lukket endnu mere op for offentligheden, så parken kunne bruges til arrangementer, når kongefamilien ikke er her, siger Sven Jensen. Lige præcis den drøm, kan byrådet drømme nok så intenst. Det er alene op til de kongelige, hvor åben eller lukket deres park skal være.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det kunne også blive et hit at sejle i søen ved slottet, siger han.

Sven Jensen er fortaler for oplevelsesturisme, fordi han tror på, det er oplevelser, som turisterne går efter.

– Det er ikke nok med en smuk handelsgade, hvor der er en masse butikker. De trækker ingenting til byen, siger han. Men Det Lille Papirmuseum, hvor man både kan kigge sig omkring og også prøve at folde nogle figurer, er langt bedre, fordi der ikke bare skal fyldes i en indkøbsvogn.

Autocampere

Artiklen fortsætter under annoncen

Sven Jensen spekulerer på, om der ikke skal gøres noget særligt for, at det er både nemt og bekvemt at besøge Sønderborg med autocamper. Autocampere lokkes ikke af campingpladser, men af fred og ro samt gode faciliteter.

– Vi må have nogle pladser kun til autocampere ved Dybbøl, Gråsten, Sydals og Nordborg, siger Sven Jensen. På den måde kan autocamper-turister se alle ender og kanter af Sønderborg Kommune og samtidig notere sig, at der gøres noget særligt netop for dem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...