Byrådsmedlem Sven Jensen om Gråsten og omegn

14. februar 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Sven Jensen fra Slesvigsk Parti brugte en del af sin valgkamp på at være fortaler for byerne udenfor Sønderborg.

– Og jeg er stadig optaget af at tænke på, hvordan der kommer mere liv i Gråsten, Rinkenæs, Kværs og de andre indenfor

Sven Jensen fra Slesvigsk Parti har ideer for Gråsten og omegn.

Sven Jensen fra Slesvigsk Parti har ideer for Gråsten og omegn.

Artiklen fortsætter under annoncen

kommunegrænsen. I Rinkenæs mener jeg, der skal være en børne-musikfestival, der kan trække folk til byen, siger den stadig nye politiker til Sønderborg Nyt.

Og også den tidligere kommunehovedstad, Gråsten, har manden fra Slesvigsk Parti nogle ideer om.

– Lykken ville jo være, hvis slottet blev lukket endnu mere op for offentligheden, så parken kunne bruges til arrangementer, når kongefamilien ikke er her, siger Sven Jensen. Lige præcis den drøm, kan byrådet drømme nok så intenst. Det er alene op til de kongelige, hvor åben eller lukket deres park skal være.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det kunne også blive et hit at sejle i søen ved slottet, siger han.

Sven Jensen er fortaler for oplevelsesturisme, fordi han tror på, det er oplevelser, som turisterne går efter.

– Det er ikke nok med en smuk handelsgade, hvor der er en masse butikker. De trækker ingenting til byen, siger han. Men Det Lille Papirmuseum, hvor man både kan kigge sig omkring og også prøve at folde nogle figurer, er langt bedre, fordi der ikke bare skal fyldes i en indkøbsvogn.

Autocampere

Artiklen fortsætter under annoncen

Sven Jensen spekulerer på, om der ikke skal gøres noget særligt for, at det er både nemt og bekvemt at besøge Sønderborg med autocamper. Autocampere lokkes ikke af campingpladser, men af fred og ro samt gode faciliteter.

– Vi må have nogle pladser kun til autocampere ved Dybbøl, Gråsten, Sydals og Nordborg, siger Sven Jensen. På den måde kan autocamper-turister se alle ender og kanter af Sønderborg Kommune og samtidig notere sig, at der gøres noget særligt netop for dem.

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil bygge til

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil gerne udvide og det kræver mere plads. “Derfor har de søgt om at købe mere jord af kommunen og vi sætter derfor et areal til salg, som de har har mulighed for at byde på”, siger borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag. “Der er en legeplads og […]

Læs mere...