Byrådspolitikerne venter at ledighedstallet stiger

20. maj 2020 Samfund

Lige nu er der en del virksomheder, som har sendt medarbejderne hjem via den hjælpepakke, som betyder, at lønnen følger med.

“Men trods hjælpeordningerne venter vi en stigende arbejdsløshed og kommer den, så bliver det – helt som det plejer – sådan, at de ‘svageste’ – der kommer længere væk fra arbejdsmarkedet og de får brug for en ekstra indsats fra Jobcenter”, siger borgmester Erik Lauritzen. En af måderne – at hjælpe på – er at ansætte mentorer, der kan guide såkaldt svage ledige frem mod et job eller en uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der skal også gøres en indsats for at hjælpe virksomhederne med at holde på medarbejdere, som bliver syge. Virksomhederne har en interesse i at undgå at betale sygepenge i for lang tid og det samme har kommunen. Derfor giver det god mening, at vi hjælper hinanden”, siger borgmesteren.

Desuden vil Jobcenter hjælpe virksomheder, der står for at skulle fyre medarbejde sådan, at de fyringstruede i stedet kan blive efteruddannet.

“Det er jo ikke sikkert, at arbejdsmarkedet er det samme efter Corona-krisen, som det var inden krisen”, siger Erik Lauritzen. Altså kan det blive nødvendigt at hjælpe fyringstruede til at få nye kompetencer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdsmarkedsudvalget har lavet en plan for, hvordan man kan hjælpe en del af de ledige, syge og fyringstruede – og efter den nu er godkendt i Økonomiudvalget, så skal Byrådet komme med den endelige godkendelse.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...