Byrødderne enige om at honorarer og vederlag skal stå på kommunens hjemmeside

23. februar 2022 Politik

På onsdagens byrådsmøde behandlede Byrådet et punkt, der handler om åbenhed omkring byrådsmedlemmernes honorarer og vederlag fra de poster i forskellige virksomheder, foreninger og organisationer, som de har fået på grund af deres mandat.

“I Venstre synes vi, der skal være åbenhed om, hvad vi får af penge for at sidde på de forskellige poster. Derfor satte vi punktet på dagsordenen”, siger byrådsmedlem Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT. Hun deltog ikke byrådsmødet, fordi hun er i corona-isolation.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er i dag muligt at finde de fleste oplysninger, hvis man går på jagt på internettet. Men Venstre ser gerne, at de samles ét sted, som man har gjort i Region Syddanmark og i flere andre kommuner.

“Det er ingen hemmelighed, der er interesse for, hvad vi får af penge og derfor synes vi, at det skal stå på hjemmesiden ud for hvert enkelt byrådsmedlem”, sagde Tage Petersen fra Venstre og han fik opbakning fra Slesvigsk Parti.

“Vi bakker op om sagen, men mener, sagen skulle have været taget op i Økonomiudvalget eller på gruppeformandsmødet”, sagde Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi i Socialdemokratiet går også ind for åbenhed og når der ikke er det dag, så skyldes det, at vi byrådsmedlemmer ikke har meldt ind, hvad vi får i honorar og vederlag fra de poster, som vi har. Og så undrer jeg mig over, at forslagsstillerne ikke har bedt om, at det er nye tal, der lægges op. De tal, som kommer på hjemmesiden er fra sidste år”, sagde borgmester Erik Lauritzen.

Preben Storm fra Socialdemokratiet undrede sig højlydt over, at sagen ikke blev rejst på t gruppeformandsmøde eller i Økonomiudvalget og Bo Kleis Christensen fra Nye Borgerlige havde en forklaring klar:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som en del af konstitueringsaftalen blev vi enige om, at de enkelte partier har lov til at sende sager direkte i Byrådet”, sagde han og Venstres Tage Petersen supplerede:

“Vi blev enige om det, så det ikke er alle sager der behandles bag lukkede døre”.

“Jewg synes, det er lidt ærgerligt, når I så lægger ting ud på de sociale medier, som siger, at noget er uærligt eller skjult”, sagde Didde Lauritzen fra Socialdemokratiet.

Alle partier er tilhængere af mere gennemsigtighed og sagen sendes i Økonomiudvalget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...