Bystrategien for Gråsten, Rinkenæs og Egernsund er klar til godkendelse

4. maj 2022 Politik

Strategien for båndbyerne Gråsten-Rinkenæs-Egernsund er den femte bystrategi, der er på vej mod godkendelse i Sønderborg Kommune. Bystrategierne har til formål at udpege hver by/områdes særpræg og potentiale og på baggrund af det at sætte retning og ramme for den fremtidige udvikling.

I arbejdet med at udvikle forslaget til bystrategien er borgerne inddraget i en proces, der pga. restriktioner foregik digitalt, ligesom et bykontor har været åbent, og der har været dialog med borgerforeningerne i Egernsund og Rinkenæs. Der har været workshops på Gråsten Skole, og et råd bestående af unge mellem 13 og 20 år er kommet med input, ligesom Masterplanen, fra Gråsten Forum i 2015, er taget med som grundlag for strategien.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi lægger mange kræfter i arbejdet med bystrategierne, fordi vi ser et stort potentiale og forskellige styrker i vores næststørste byområder, som også fortjener opmærksomhed, synlighed og gode rammer for vækst. Heldigvis er borgerne med på det – det er fedt at få så mange forslag, initiativer og projekter. Det håber vi også, vi får, når en pulje penge giver mulighed for at realisere nogle af dem”, siger Kirsten Bachmann, formand for Teknik-, By- og Boligudvalget.

Forslaget til bystrategi indeholder, på baggrund af input fra borgerne sammenholdt med masterplanen, fire fokusområder: Styrket bosætning, styrkelse af infrastruktur og kulturelle sammenhænge i området, styrkelse af Gråsten Bymidte samt førsteklasses turistområde for naturoplevelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Gråsten, Rinkenæs og Egernsund indeholder en masse kvaliteter, som allerede gør området attraktivt for bosætning og turisme. Med bystrategien foretages en klar prioritering, så vi har et redskab, som gør det lettere for både borgere og kommune at navigere, når fremtidige ideer og projekter opstår og skal prøves af”, siger næstformand Kristian Beuschau.

”Det er tre byer, der hænger geografisk sammen, men de har hver deres særpræg, som det er vigtigt at have respekt for”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg glæder mig til den fortsatte proces og det borgermøde der kommer sidst i måneden, og jeg mener umiddelbart at liv i Gråstens bymidte, attraktive boligområder og turisme er nogle af de vigtigste temaer – f.eks. skal vi gerne have en mere synlig sammenhæng og synergi imellem Den Kongelige køkkenhave og andre aktiviteter i området”, siger han.

Forslaget til bystrategi kan ses på Sønderborg Kommunes hjemmeside under Høring og afgørelser. Der kan man også – frem til den 15. juni – komme med sine eventuelle kommentarer til forslaget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 112, Sydals

Ild i varebil på Kegnæsvej

27. maj 2022 112

I dag, fredag, klokken cirka 13 blev der ringet 112 og Sydals Frivillige Brandværn kørte til Kegnæsvej, hvor der var ild i en varebil. “Branden fik de frivillige brandmænd hurtigt slukket og fordi der var risiko for, at føreren af bilen har fået røg, så tilkaldte vi en ambulance, så han kunne blive tjekket”, siger […]

Læs mere...