Camilla Pedersen får Sundhedsprisen for initiativet til Sønderborg Runners

12. november 2020 Samfund
Torsdagsholdet med Camilla Pedersen i front
Torsdagsholdet med Camilla Pedersen i front

Camilla Pedersen blev efter løbeturen torsdag aften overrasket med Sundhedsprisen for hendes indsats som initiativtager til fællesskabet Sønderborg Runners.

Formålet med sundhedsprisen er at anerkende de personer, foreninger, aktiviteter eller initiativer, der har gjort en særlig indsats for at fremme sundhed og trivsel for kommunens borgere. Prisen er på 20.000 kr. og uddeles årligt på baggrund af indstillinger fra borgerne.

Den 12. oktober 2018 startede Camilla Pedersen Sønderborg Runners, som er fællesskab, hvor løbeture er det fælles omdrejningspunkt – og det har ført til venskaber på kryds og tværs blandt de løbeglade deltagere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg begyndte selv at løbe i 2014 og hen ad vejen kom der nogle enkelte med. Det blev så til flere og flere og for to år siden, oprettede jeg løbefællesskabet Sønderborg Runners på Facebook”, siger Camilla Pedersen til SønderborgNYT.

For mange mennesker kan det være lidt svært at finde løbeskoene frem.

“Men når man er med i et fællesskab, så er der jo nogen, der står og venter. Det gør det lidt lettere at trække i løbetøjet”, forklarer Camilla Pedersen.

60-70 deltager på turene

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke alle 513 medlemmer, der tropper op, når der bliver slået ture op.

“Der er mellem 60 og 70, der løber med på turene og er vi mange. Vi deler os, så vi følger Corona-anbefalingerne. Rigtigt mange er det, som vi kalder virtuelle medlemmer og de slår deres ture op, så alle medlemmer kan se, der er gang i dem”, siger Camilla Pedersen.

Du finder Facebooksiden her.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Didde Lauritzen har fokus på børn, skoler og på de udsatte

26. oktober 2021 KV21

Didde Lauritzen har været en del af Børne- og Uddannelsesudvalget og hun har også været med i Sundhedsudvalget i denne byrådsperiode og hun er, som sin far, borgmesteren, socialdemokrat. Det er Didde Lauritzens første byrådsperiode, så der har været meget, som hun skulle lære. ”Det har været vildt spændende, jeg har nydt at være med […]

Læs mere...