CaRas bliver alene om at levere privat hjemmepleje

26. august 2021 Erhverv

I dag er der to private udbydere af hjemmepleje i Sønderborg Kommune foruden kommunen selv: CaRas og Fonden Danske Diakonhjem. Men det slutter til februar 2022, hvor der kun bliver én privat udbyder.

Det bliver CaRas I/S, har et flertal i Byrådet besluttet efter hjemmeplejeydelserne har været i udbud. Flertallet består af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, Dansk Folkeparti og Fælleslisten.

”Der bliver nu lavet en aftale med CaRas, fordi tilbuddet er det bedste og billigste tilbud. Derimod er prisen fra Fonden Danske Diakonhjem væsentligt over, hvad vi mener prisen for kommunens ydelser skal være. Derfor har det ikke været svært for flertallet at træffe valget og det er økonomisk ansvarlighed at vælge den billigste og bedste løsning”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Social- og Seniorudvalget godkendte den 15. april 2021, at kontrakten for hjemmeplejeydelser vil blive tildelt de tilbudsgivere, der afgiver det økonomisk mest fordelagtige tilbud i form af bedste forhold mellem pris og kvalitet.

”Udbudsbetingelserne giver mulighed for, at kontrakten alene kan tildeles én leverandør af hjemmeplejeydelser. Derfor tildeler vi kontrakten alene til CaRas, som efter en vurdering har bedste forhold mellem pris og kvalitet. Det betyder samtidig, at der stadig er et privat tilbud til de borgere, der ønsker det på hjemmeplejeydelser, og at det sker ved en leverandør, som mange allerede kender”, siger Preben Storm, der er formand for Social- og Seniorudvalget.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Rettidig omhu og sund fornuft – uden ideologi

17. september 2021 KV21

Byrådskandidat Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver: Den ideologiske debat mellem byrådskandidaterne Ellen Trane Nørby fra Venstre og Jørgen Jørgensen fra SF om frit valg eller ej, kører for fuldt tryk i de højere luftlag. I Fælleslisten er vi mere optaget af at finde jordnære løsninger for borgerne. Løsninger der giver mening for borgerne og bygger på […]

Læs mere...