Caras køber ni nye hybridbiler – vil gerne være grønnere

22. november 2018 Erhverv

Der er godt 400 ældre mennesker i kommunen, som  får deres hjemmehjælp fra Caras og det betyder, at der bliver kørt mange kilometer i Caras’ biler hver eneste dag.

“Og i dag skifter vi ni dieselbiler ud med hybrid, så vi kommer op på 19 hybridbiler i alt”, siger Anette Eg Koch, der ejer Caras. De 10 første hybridbiler blev købt for et par år siden.

Det er Bil og Co i Sønderborg, som leverer køretøjerne.

“Vi sender dieselbilerne på pension, fordi vi vil være mere grønne og så er det iøvrigt rigtigt dejlige biler, der kommer i stedet”, siger Anette Eg Koch til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hybridbilerne er billigere i vægtafgift.

“Og så bliver det spændende at se vores forbrug af brændstof. Lige nu er den månedlige udgift på 50.000 kroner”, siger Caras-ejeren.

50.000 kroner til brændstof er bestemt en slags penge.

“Men de bliver brugt for at levere 1000 timers hjemmepleje hver eneste uge”, siger Anette Eg Koch. Hun fortæller videre, at mandskabet i Caras udgøres af hele 85 ansatte, hvoraf en lille del er timelønsansatte.

“Og på hver eneste dagvagt er 23 af dem ude og hjælpe borgere”, siger Anette Eg Koch.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er muligt, at skifte fra kommunal hjemmepleje til Caras uden, der skal betale for de ydelser, som den ældre er visiteret til – læs MERE HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...