Carl Holst er et oplagt valg til tunge poster

26. juli 2014 Politik

Ritzau:

Han er populær i baglandet, en garvet forhandler og en ægte Venstremand, og derfor spår en række politiske kommentatorer en magtfuld fremtid i Venstre for Region Syddanmarks formand, Carl Holst, efter at han har meddelt, at han stiller op til Folketinget.

Carl Holst kan blive formand for Venstre.

Carl Holst kan blive formand for Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Carl Holst er i politik for at få magt. Han er en mand, der altid bringer sig selv derhen, hvor der er mest indflydelse, siger politisk redaktør på Fyens Stiftstidende, Elisabet Svane, til Ritzau.

Indtil nu er det magten i det sønderjyske, Carl Holst har jagtet. Som 30-årig blev han i 1994 medlem af Sønderjyllands Amtsråd, og siden 2000 har han været først amtsborgmester, siden regionsformand.

Oplagt ministeremne

Når egnskongen nu tager skridtet videre og stiller op til Folketinget, er det som oplagt ministeremne, hvis Venstre vinder næste valg, måske som en mulig formand, hvis blå blok taber, vurderer politisk kommentator Søs Marie Serup:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Han er et “så godt som sikkert” ministervalg, og hvis han vil være i spil som partiets næste formand, skal han sidde i Folketinget og melde sig på banen nu, siger hun til Ritzau.

De to kommentatorer beskriver begge Carl Holst som en klassisk højskole-venstremand, en »moderne bykonge«, der er blevet flasket op med politik med en far, der også sad i Folketinget.

Ingen formandsambitioner

Selv afviser Carl Holst spekulationerne om, at han skulle have formandsambitioner. Til TV2 News siger han, at han ubetinget støtter Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Under forsommerens bilagsskandale markerede Holst sig endnu engang som trofast Løkke-støtte, og det tætte forhold til formanden er både en styrke og en svaghed for Christiansborg-karrieren, vurderer Elisabet Svane:

– Upåagtet at han har et solidt jysk bagland og nok også er den, de Løkke-kritiske venstrefolk vil kunne leve bedst med, så står og falder Carl Holst med Løkke. Løkke er en god allieret at have, men kun så længe, han fortsat er formand.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. oktober 2022 Samfund, Sønderborg

Nyreforeningen tager i Borgen og fortæller om organdonationer

6. oktober 2022 Samfund

Over hele landet markeres Organdonationsdagen den 8. oktober. I Sønderborg er Nyreforeningen Sønderjylland at finde på indkøbscentret Borgen – på øverste butiksetage, under rulletrappen op til parkeringstaget. Organdonation er et tema, som hele tiden er meget aktuelt. Det ligger os meget på sinde at udbrede kendskabet til emnet, da flere af vore medlemmer er transplanterede, […]

Læs mere...