Carl Holst-sagen: Hans Engell kalder politianmeldelse et hævntogt

24. november 2015 Politik

Politisk kommentator Hans Engell sår ifølge Fyens Stiftstidende stor tvivl om, hvorvidt politianmeldelsen mod tidligere regionsrådsformand og forsvarsminister Carl Holst vil føre noget med sig.

Hans Engell. Foto: nkbooking.

Hans Engell. Foto: NK Booking.

Artiklen fortsætter under annoncen

Engells vurdering kommer, efter at regionsrådet i Region Syddanmark mandag aften besluttede at politianmelde Venstres nuværende kirkeordfører for ulovlig brug af regionens midler, mens han sad som formand og førte valgkamp til Folketinget.

“Det kan godt være, at Carl Holst har overtrådt nogle regler. Men det betyder jo ikke, at det er omfattet af straffelovens bestemmelser. Det er en ualmindelig brutal optræden, og det ligner et stort politisk hævntogt”, siger Hans Engell.

“Det kan være, at sagen ender med et civilt søgsmål, hvor regionen må undersøge og tage stilling til, om den kan gøre et erstatningskrav gældende mod Holst eller partiet Venstre for den sags skyld”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det kan godt være, at Carl Holst har brugt skatteborgernes penge på noget, der ikke er lovligt. Men han har brugt dem i et personligt politisk øjemed og ikke til at købe et nyt lysegrønt badeværelse, som Aalborgs borgmester gjorde i sin tid, siger Hans Engell med henvisning til sagen om Marius Andersen fra begyndelsen af 1980’erne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...