Carl Holst-sagen: Hans Engell kalder politianmeldelse et hævntogt

24. november 2015 Politik

Politisk kommentator Hans Engell sår ifølge Fyens Stiftstidende stor tvivl om, hvorvidt politianmeldelsen mod tidligere regionsrådsformand og forsvarsminister Carl Holst vil føre noget med sig.

Hans Engell. Foto: nkbooking.

Hans Engell. Foto: NK Booking.

Artiklen fortsætter under annoncen

Engells vurdering kommer, efter at regionsrådet i Region Syddanmark mandag aften besluttede at politianmelde Venstres nuværende kirkeordfører for ulovlig brug af regionens midler, mens han sad som formand og førte valgkamp til Folketinget.

“Det kan godt være, at Carl Holst har overtrådt nogle regler. Men det betyder jo ikke, at det er omfattet af straffelovens bestemmelser. Det er en ualmindelig brutal optræden, og det ligner et stort politisk hævntogt”, siger Hans Engell.

“Det kan være, at sagen ender med et civilt søgsmål, hvor regionen må undersøge og tage stilling til, om den kan gøre et erstatningskrav gældende mod Holst eller partiet Venstre for den sags skyld”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det kan godt være, at Carl Holst har brugt skatteborgernes penge på noget, der ikke er lovligt. Men han har brugt dem i et personligt politisk øjemed og ikke til at købe et nyt lysegrønt badeværelse, som Aalborgs borgmester gjorde i sin tid, siger Hans Engell med henvisning til sagen om Marius Andersen fra begyndelsen af 1980’erne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. august 2022 Samfund, Sønderborg

TrygFonden giver penge til to projekter i Sønderborg

19. august 2022 Samfund

TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har uddelt penge til en række nye tryghedsskabende initiativer og projekter i regionen. I kategorien Børn og Unge får Sønderborg Andelsboligforening 746.882 kroner til projektet  ’Kulturfrontløber’, skriver Trygfonden i en pressemeddelelse. Et mål for TrygFonden er, at flere voksne kan realisere og fastholde en sund livsstil, have et trygt […]

Læs mere...