Carl Holst-sagen: Venstres kirkeordfører kan ende bag lås og slå

24. november 2015 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Ifølge regionsrådspolitikere har man ikke på mandagens regionsmøde diskuteret hvilke paragraffer, politiet bør overveje, når de ser på

Det bliver spændende at se, om Venstres tidligere forsvarsminister og nuværende kirkeordfører ender med at få fængselsstraf.

Det bliver spændende at se, om Venstres tidligere forsvarsminister og nuværende kirkeordfører ender med at få fængselsstraf.

Artiklen fortsætter under annoncen

sagen. Oplagt er dog straffelovens paragraf 155, vurderer lektor i forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet.

“Han risikerer at blive straffet for tjenestemisbrug”, siger Sten Bønsing til Politiken.

Paragraffen kan anvendes, hvis nogen i offentlig tjeneste eller hverv har misbrugt stillingen til at krænke privates eller det offentliges ret. Straffen er bøde eller fængsel mellem 4 måneder og  2 år, hvis det vurderes, at misbruget er sket for at skaffe sig selv eller andre uberettiget fordel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle mener, at carl Holst forsøgte at skaffe sig selv fordele i valgkampen inden Folketingsvalget. Sønderborgs Peter Hansen skriver lige ud, at Carl Holst har snydt sine modkandidater.

Carl Holst er beskyttet af immunitet

På nuværende tidspunkt har Carl Holst som medlem af Folketinget parlamentarisk immunitet. Men det vil være tæt på en ren ekspeditionssag at få ophævet den, hvis politiet går videre med sagen, vurderer Sten Bønsing.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forhold til beslutningen om at bede politiet se på direktionens rolle er det afgørende, hvorvidt de har været medvirkende til eller vidende om en situation, hvor Christian Ingemann Nielsen eller flere medarbejdere i strid med loven har hjulpet Carl Holst.

Rapporten fra Kromann Reumert, der har undersøgt Region Syddanmark,  sendes til politiet, ligesom regionsrådet beder Statsforvaltningen om at se nærmere på rapporten fra advokaterne.

 

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...