Cathrinesminde teglværk er klar med egnsspillet

12. maj 2022 Kultur

Der har i de senere år været tradition for, at Cathrinesminde Teglværk opfører et udendørs egnsspil med udgangspunkt i situationen på og omkring Cathrinesminde Teglværk under den store krig og nu er man klar igen. Denne gang handler det om livet på egnen mens de fleste af mændene er i krig.

Der er allerede blevet prøvet i flere uger og spillet tager udgangspunkt i romanen Enkeland af Karsten Skov. Vi befinder os på Broagerland omkring teglværkerne og følger hverdagen under den store krig, hvor over 30.000 sønderjyske mænd var indkaldt til tysk tjeneste, skriver arrangørerne, Cathrinesminde Teglværks Venner.

Artiklen fortsætter under annoncen

I de halvanden time forestillingen varer vil 25 voksne skuespillere og enkelte børn skildre livet ved fronten og livet i landsbyen med særlig vægt på kvindernes hårde liv derhjemme og den samfundsmæssige udvikling, som kvindernes daglige kamp for overlevelse førte med sig.

Skuespillerne har et ukuelige gå på mod og prøvearbejdet skrider godt fremad, så instruktør Kristian Hald er sikker på at årets teglværksspil bliver en succes og at publikum har noget at glæde sig til. Der er mange ting at holde styr på og alle arbejder på fuldt tryk for at få både scene og kostumer færdige til tiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er forestillinger dagligt fra den 15. til den 18. juni kl. 19.30 og en enkelt eftermiddagsforestilling den 18. juni kl. 15.00. Der kan allerede nu købes billetter på Cathrinesminde Teglværks venneforenings hjemmeside.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...