Center for Verdensmåls Frydendal er indviet

7. maj 2022 Samfund

Lørdag formiddag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Frydendal på Kær, som nu huser Naturcenter, som er en del af Center for Verdensmål.

“Vi har drømt om  sådan et sted siden Spejderlejren og nu har vi det og det er super skønt. Vi oplever nemlig at flere får interesse i at komme ud i naturen”, sagde naturcenterleder Andreas Hermann i sin velkomsttale.

Inden Andreas Hermann talte, så blev der budt velkommen af borgmester Erik Lauritzen, som fortalte, at tidligere var det soldater, som brugte det skønne område.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men så var der nogen, som lukkede kasernen og den købte kommunen og vi købte også Kær Vestermark og gik med i en fredningsaftale, fordi der sikkert ville være en og anden, der ville mene, det ville være herligt at bygge nogle boliger i området”, sagde borgmesteren.

Han fortalte videre, at Naturcentret er det første skridt på vejen i Center for Verdensmål.

“Og Center for Verdensmål er Inge Olsens idé og jeg synes, det var godt set af hende”.

Formanden for Udvalget for Bæredygtighed og Landdistrikter sagde også et par ord:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er skønt, at rigtigt mange mennesker har ejerskab til det her sted. Vi er fælles om det og folk kan glæde sig til at komme herud og lytte til fuglene og til løvfrøerne”.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 Tour de France, Sønderborg

Nu hænger Tourens farver over handelsgaderne i Sønderborg midtby

23. maj 2022 Tour de France

Søndag fik René Larsen, Allan Kreutz og Lukas Grøndahl Hansen fra Vollerup Elservice set Sønderborg lidt fra oven. De skiftedes til at stå i en lift og hænge udsmykning, Tour de France-paraplyer, op i Jernbanegade og Perlegade. “Vi bruger gerne vores søndag på opgaven og også gerne nogle hverdagsaftener, så vi generer andre mindst muligt. […]

Læs mere...