Centimeter-Marathon for børn mellem to og ti år

17. september 2021 Samfund

Lørdag den 16, oktober går det løs med centimeter maraton i Sønderborg på Rønhavepladsen klokken 11.00. Centimeter-Maraton er et løb for alle børn i alderen 2-10 år og deres forældre eller  bedsteforældre, som har til formål at give hele familien en god og aktiv oplevelse samtidig med, at du som deltager støtter et godt formål.

Ruten på 42.195 centimeter giver børnene mulighed for at løbe deres helt egen maratondistance, akkurat som de har set de voksne gøre det. Og hvor sejt er det ikke lige at kunne kalde sig maratonløber?

Artiklen fortsætter under annoncen

Centimeter-Maraton er opdelt i to kategorier af løbere: Pildskadderne, som er dem, der løber i selskab med en voksen, og Gøjerne, som er de løbere, der kan klare turen på egen hånd i selskab med alle de andre børn, skriver Børneulykkesfonden.

Det er helt op til dig, om du vælger at løbe sammen med dit barn som en familieaktivitet eller om du lader børnene om løbeturen og i stedet står klar med heppeflag og rosende ord, når dit barn krydser målstregen.

Alle kan løbe med og skulle turen være for lang for de små ben, er I velkomne til at løbe/gå ruten med klapvogn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når børnene har gennemført deres Centimeter-Maraton er der selvfølgelig guldmedaljer med Rasmus Klump og diplomer til alle børnene. Der er også vand og snacks til de seje maratonløbere. På pladsen vil Rasmus Klump stå klar til, at børnene kan få et billede sammen med ham.

Det vil også være muligt at være med i tegnekonkurrencen, klæde sig ud som Rasmus Klump i udklædningsværkstedet og meget mere.

Inden børnene skal ud på deres løb, vil der være opvarmning med Rasmus Klump. Det kan være en god idé at hive mor og far med ud på gulvet og øve pingeling dansen. Den finder du på YouTube.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frisk luft, sjov og sved på panden er hovedingredienserne i børneløbet.

Man kan læse mere og tilmelde sig på Børneulykkefondens hjemmeside .

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 Kultur, Sønderborg

Det Danske Kammerkor synger i Christianskirken

19. oktober 2021 Kultur

Det Danske Kammerkor spiller koncert i Christianskirken lørdag den 30. oktober klokken 15:00. På programmet er musik og tekster om efterår og livets forgængelighed. Naturen går til hvile og vi mennesker har så mange muligheder for at få det bedste ud af det hele, inden også vi må overgive os til ‘livets efterår’. Vi er […]

Læs mere...