Charlotte Sahl-Madsen siger farvel til Sønderborg

7. marts 2014 Erhverv

Charlotte Sahl-Madsen har løst opgaven med at udvikle Kunsthal-projektet og det kan afleveres efter planen.

Og faktisk er det en tilfreds og glad Charlotte Sahl-Madsen, som med baggrund i sin ansættelseskontrakt nu afleverer Kunsthal-projektet.

Charlotte Sahl-Madsen trækker teltpælene op i Hørup og stikker dem i velkendt jord i Holstebro.

Charlotte Sahl-Madsen trækker teltpælene op i Hørup og drager mod vest

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg vil efter ti rigtig gode år i Sønderborg – med etableringen af Danfoss Universe, opbygningen af Universe Fonden, et par minister-år med base på Als og nu senest med udvikling af Kunsthallen – gerne tilbage til Vestjylland. Her venter både verdens sødeste kæreste og nogle spændende arbejdsopgaver, fortæller Charlotte Sahl-Madsen, som er født og opvokset i Holstebro.

Først kunstpavilloner

Der kommer nogle midlertidige kunstpavilloner på nabogrunden til hotellet, men tidsplanen for de første pavilloner er endnu ikke fastlagt, men tænkes rejst i marts og nedtages i oktober. Kunstpavillonerne vil blive tegnet af forskellige anerkendte arkitekter og bliver en oplevelse i sig selv. Og det kunstneriske indhold vil skifte hvert år for at vise nye og kloge måder at formidle kunst, også før Kunsthallen bygges.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vincent van Gogh.

Vincent van Gogh.

– Dermed fastholder vi udviklingen og rejsen hen mod en permanent Kunsthal. Vi sikrer tilmed, når hotel og waterpark åbner, at kommunens borgere og byens gæster samtidig får kunst-oplevelsen på havnen, siger Havneselskabets direktør Michael Saxtorph.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunsthallen får juridisk set et selvstændigt liv uden for Havneselskabet, og der vil blive sammensat en bestyrelse, som bl.a. skal bestå af internationale kunstnere. De skal arbejde videre med pavillonprojektet og gøre klar til Kunsthallen, og det vil ske i samråd og samarbejde med Sønderborg Kommune.

– Kunstpavillonerne skulle gerne kunne tiltrække op til 50.000 besøgende på årsbasis. Publikum vænner sig med andre ord til den fremtid, vi får med Kunsthallen om nogle år, siger Michael Saxtorph.

Artiklen fortsætter under annoncen

Michael Saxtorph, oplyser, at beslutningen, om at udskyde opførelsen af Kunsthallen,  har sammenfald med at den tidsbegrænsede ansættelse af tidligere videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen, ophører med udgangen af marts.

– Charlotte Sahl-Madsen har udført et solidt og godt arbejde for Kunsthallen og været en inspirerende kollega i Havneselskabets ledelse. Vi ønsker hende alt det bedste, siger Michael Saxtorph.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Sønderborg, Frivillige

Nu kan du få et gratis førstehjælpkursus

5. oktober 2022 Sønderborg

Region Syddanmark i samarbejde med Dansk Folkehjælp tilbyder gratis førstehjælpskurser til borgere, der er – eller ønsker at være – en del af den landsdækkende Hjerteløber-ordning. Hjerteløbere tilkaldes, hvis der sker et hjertestop i et område tæt på dem, og de er ofte fremme og yder førstehjælp i de afgørende minutter, indtil ambulancen kommer frem. […]

Læs mere...