Charlotte Sahl-Madsen siger farvel til Sønderborg

7. marts 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Charlotte Sahl-Madsen har løst opgaven med at udvikle Kunsthal-projektet og det kan afleveres efter planen.

Og faktisk er det en tilfreds og glad Charlotte Sahl-Madsen, som med baggrund i sin ansættelseskontrakt nu afleverer Kunsthal-projektet.

Charlotte Sahl-Madsen trækker teltpælene op i Hørup og stikker dem i velkendt jord i Holstebro.

Charlotte Sahl-Madsen trækker teltpælene op i Hørup og drager mod vest

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg vil efter ti rigtig gode år i Sønderborg – med etableringen af Danfoss Universe, opbygningen af Universe Fonden, et par minister-år med base på Als og nu senest med udvikling af Kunsthallen – gerne tilbage til Vestjylland. Her venter både verdens sødeste kæreste og nogle spændende arbejdsopgaver, fortæller Charlotte Sahl-Madsen, som er født og opvokset i Holstebro.

Først kunstpavilloner

Der kommer nogle midlertidige kunstpavilloner på nabogrunden til hotellet, men tidsplanen for de første pavilloner er endnu ikke fastlagt, men tænkes rejst i marts og nedtages i oktober. Kunstpavillonerne vil blive tegnet af forskellige anerkendte arkitekter og bliver en oplevelse i sig selv. Og det kunstneriske indhold vil skifte hvert år for at vise nye og kloge måder at formidle kunst, også før Kunsthallen bygges.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vincent van Gogh.

Vincent van Gogh.

– Dermed fastholder vi udviklingen og rejsen hen mod en permanent Kunsthal. Vi sikrer tilmed, når hotel og waterpark åbner, at kommunens borgere og byens gæster samtidig får kunst-oplevelsen på havnen, siger Havneselskabets direktør Michael Saxtorph.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunsthallen får juridisk set et selvstændigt liv uden for Havneselskabet, og der vil blive sammensat en bestyrelse, som bl.a. skal bestå af internationale kunstnere. De skal arbejde videre med pavillonprojektet og gøre klar til Kunsthallen, og det vil ske i samråd og samarbejde med Sønderborg Kommune.

– Kunstpavillonerne skulle gerne kunne tiltrække op til 50.000 besøgende på årsbasis. Publikum vænner sig med andre ord til den fremtid, vi får med Kunsthallen om nogle år, siger Michael Saxtorph.

Artiklen fortsætter under annoncen

Michael Saxtorph, oplyser, at beslutningen, om at udskyde opførelsen af Kunsthallen,  har sammenfald med at den tidsbegrænsede ansættelse af tidligere videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen, ophører med udgangen af marts.

– Charlotte Sahl-Madsen har udført et solidt og godt arbejde for Kunsthallen og været en inspirerende kollega i Havneselskabets ledelse. Vi ønsker hende alt det bedste, siger Michael Saxtorph.

 

 

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...