Charmeoffensiv: Landsbyerne er klar med velkomstpakker

8. marts 2016 Sundeved

Naturen og det gode fællesskab er med til at gøre landsbyerne attraktive for tilflyttere. Nu er ti landsbyer i Sønderborg Kommune klar med velkomstpakker og har lavet nye tilflytterbrochurer.

dk/wp-content/uploads/2016/03/landsbylaug-brochurer-445×296-300×200.jpg” alt=”Ti landsbylaug har fremstillet deres egne nye tilflytterbrochurer, mens der er trykt et fælles “tornyster” til velkomstpakkerne. Foto: Kim Toft Jørgensen” width=”300″ height=”200″ /> Ti landsbylaug har fremstillet deres egne nye tilflytterbrochurer, mens der er trykt et fælles “tornyster” til velkomstpakkerne. Foto: Kim Toft Jørgensen

I Smøl ved Broager mødes beboerne til “Bier um Vier” om fredagen. I Svenstrup på Nordals er beboerne i gang med at lave nye mountainbike-ruter. I Lysabild holder borgerne Åben Skole og årligt landsbymarked.

Tilflyttere er måske tiltrukket af de naturskønne omgivelser, og de har måske også et håb om, at de vil finde et godt sammenhold. Men hvordan får de overblik over, hvad der findes i området, og hvor de skal gå hen for at møde områdets beboere?

Dette bliver nu langt lettere i ti af landsbyerne i Sønderborg Kommune, som er klar med nye velkomstpakker med brochurer til tilflytterne, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

 

Pakkerne holdes sammen af et “tornyster” i tyk karton, som beboerne fylder op med en tilflytterbrochure og andet informationsmateriale – måske også en billet til en oplevelse i lokalområdet eller en anden lille gave.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk