Chr. den X’s Bro skal åbne to gange i timen i sejlersæsonen

13. april 2018 Erhverv

Hvert år i sejlersæsonen sejler op mod 3.000 lystsejlere igennem Kong Chr. X´s Bro i Sønderborg, og samtidig skal op mod 10.000 bilister dagligt passere over selvsamme bro. Det giver udfordringer i forhold til at finde et niveau for broens åbningstider.

”Vi vil gerne have et højt serviceniveau for lystsejlerne, for vi vil gerne have mange turister til at besøge vores kommune og give dem gode oplevelser, når de er her. Samtidig vil vi naturligvis gerne begrænse generne for bilisterne, og den balance tror vi på, vi nogenlunde har fundet med dette forslag. Nu må vi så se, om Søfartsstyrelsen er enig med os, siger teknik- og  miljøudvalgsformand Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

Modellen for åbningstider i den kommende sejlersæson – 1. april- 31. oktober 2018 – som Teknik- og Miljøudvalget har besluttet sig for, betyder at broen skal åbne for sejlere to gange i timen i juli og august.

I de to måneder åbner broen for sejlere på minuttallene 01 og 38, når der ligger ventende sejlbåde.

Broåbningerne finder sted mellem kl. 6.30 og kl. 22, men broen åbnes ikke – af hensyn til myldretidstrafikken – mellem kl. 6.48 og 8.38.

Forvaltningen vil samtidig se på mulige løsninger, som kan være med til at lette generne for bilister i forbindelse med broåbninger. Det kan for eksempel være elektroniske tavler, der henviser til Alssundbroen, eller “grønne bølger” for at afvikle trafikkøer efter broåbningerne

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...