Chris Preuss fra Gråsten er nyvalgt formand for DUF

30. november 2019 Politik

Lørdag samledes cirka 300 repræsentanter fra Dansk Ungdoms Fællesråds knap 80 medlemsorganisationer til årligt delegeretmøde i Nyborg for at sætte retningen for paraplyorganisationens arbejde med foreningsliv, demokrati og unges vilkår.

Forsamlingen valgte på mødet den tidligere formand for Venstres Ungdom, den 27-årige Chris Preuss fra Gråsten som ny formand for paraplyorganisationen. Det skete uden modkandidater.

Preuss er dog ikke ny på posten, da han siden juni måned har fungeret som formand. Han blev konstitueret som formand, da Kasper Sand Kjær den 5. juni opnåede valg til Folketinget for Socialdemokratiet og derfor trak sig fra posten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med valget af Chris Preuss er det første gang i 32 år, at en repræsentant fra Venstres Ungdom sidder i formandsstolen. Den sidste DUF-formand med partibog i Venstre var nemlig Jens Skipper Rasmussen, der var formand fra 1985 til 1987, og som senere blev partisekretær i Venstre.

Ny formand vil organisere unge i klimakampen

Klimaet var på dagsordenen, da DUF for første gang på et delegeretmøde skulle vedtage en fælles klimapolitik. Klimakrisen fandt da også vej ind i formandens beretning til de delegerede.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Set med mine øjne skal DUF være et talerør for alle unge, der er optagede af klimaet. Men vi skal også være et talerør for dem, hvor det måske ikke altid fylder så meget. Den unge mekanikerlærling fra Aabenraa skal også kunne se sig selv i de politiske tiltag, der skal løse klimaforandringerne. Han skal ikke blive en trodsig modborger i klimakampen”, lød det fra Chris Preuss på talerstolen.

Men unges voksende engagement i miljø- og klimaspørgsmål er også en chance for det organiserede foreningsliv for at invitere flere ind i foreningsfællesskaberne, mener Chris Preuss.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ønsket om en bæredygtig verden mobiliserer unge i en grad, vi ikke har set før. Dét engagement skal vi tappe ind i. Vi skal opsamle det engagement, vi oplever i vores generation, så det ikke forbliver løsrevet. Det skal omsættes til organiseret, konstruktiv handling i vores foreningsfællesskaber. Det har vi alle et ansvar for. Alle danske unge skal kunne sætte deres ønsker og drømme i spil i vores organisationer. For vi risikerer at stå med en ungdomsgeneration, som føler sig efterladt af sløve politikere, og som oplever mismod og resignation. Det skal vi være et folkeligt modtræk til”, sagde den nyvalgte formand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ny styrelse

Foruden en ny formand valgte delegeretmødet også en ny næstformand, tre øvrige medlemmer af forretningsudvalget og 14 menige medlemmer af styrelsen. Som ny næstformand faldt valget enstemmigt på den 24-årige Christine Ravn Lund fra Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF. Hun afløser Jens Harboe Malskær fra Det Danske Spejderkorps, der ikke genopstillede.

DUFs nye styrelse 

Chris Preuss, Venstres Ungdom, formand for DUF

Artiklen fortsætter under annoncen

Christine Ravn Lund, FDF, næstformand for DUF
Lucas Skræddergaard, Ung Mosaik, medlem af DUFs forretningsudvalg
Rasmus Kjær Slot, Danske Studerendes Fællesråd, medlem af DUFs forretningsudvalg
Thor Ekberg Bonde, Ungdomsringen, medlem af DUFs forretningsudvalg

Caroline Frederikke Trinskjær, De grønne pigespejdere
Clara Halvorsen, Radikal Ungdom
Frederik Enevoldsen, Fagbevægelsens Ungdom
Frederik Vad Nielsen, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom
Frederikke Nørring Levison, KFUM-Spejderne i Danmark
Ida Marie Garder, AFS Interkultur
Jonas V. Zimsen, Bifrost
Katrine Seier, Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
Lukas Julius Kaarby, Kristeligt Forbund for Studerende
Martin Flindt Nielsen, Erhvervsskolernes ElevOrganisation
Mathias Green, Danske Skoleelever
Pernille Bruun Madsen, Red Barnet Ungdom
Philip Steen Longos Winkel, Dyrenes Alliance
Troels Emil Andersen Boe, Det Danske Spejderkorps

Foto: Morten Rode

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Kultur, Nordborg

Elstrup-Elstrupskov er Årets Landsby i Sønderborg Kommune.  

17. maj 2022 Kultur

Julearrangement, affaldsindsamling, multifest og opsætning af en ny badebro. Det var nogle af de aktiviteter, der gav fællesskab og livskvalitet i Elstrup-Elstrupskov i 2021. En enig dommerkomité har derfor valgt at pege på Elstrup-Elstrupskov som Årets Landsby i Sønderborg Kommune. Når Sønderborg Kommune kårer Årets Landsby, kigger dommerkomiteen på, om landsbyen tør tænke nyt, tør […]

Læs mere...