Christen Espersen fra MiniBooster fylder 60 år

30. november 2022 Erhverv

Store industrikoncerner har ofte outsourcet produktionen til både Asien og Østeuropa. MiniBooster Hydraulics A/S har valgt udelukkende at benytte lokalt forankrede underleverandører. Det har været en succes. Mens de store virksomheder oplevede forsinkelser under Corona-pandemien, kunne MiniBooster forsyne sine kunder over hele verden med hydrauliske trykforstærkere.

Det er lidt af hemmeligheden bag den succes Sønderborg-virksomheden har haft siden starten i 1994. De seneste to år er omsætningen steget med 50 procent. I fjor blev de 20 medarbejdere belønnet med en bonus på to måneders løn. Det samme ser ud til at blive tilfældet i år. Hos underleverandørerne lægger MiniBoosters ordrer beslag på ca. 30 medarbejdere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Manden bag den sønderjyske succeshistorie er Christen Espersen. Den 11. december fylder han 60 år.

“Vi er stadig iværksættere. Vi brænder for at løse vores kunders udfordringer, og vi stopper ikke, før det lykkes. Det er vores DNA. Vi konstruerer, underleverandørerne producerer, og vi samler og tester. Det er konceptet, og vi er så heldige at have dygtige medarbejdere med meget lang anciennitet. Det fortæller lidt om vores kultur”, siger Christen Espersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De seneste par år har vi oplevet den kraftige vækst i bæredygtighed og den grønne omstilling indenfor olie, gas og vindmølleindustrien. Det har smittet af på os, så 95 procent af vores produktion i dag eksporteres. Vi har en global position på et absolut nichemarked”.

Christen Espersen har også været iværksætter udenfor det industrielle miljø, idet han investerede i Hotel Nørherredhus i Nordborg, som efter 10 år blev overtaget af Danske Hoteller, hvor Christen Espersen fortsat er aktionær.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden 2000 har Jørgen og Peter Mads Clausen ejet 51 procent af MiniBooster. Christen Espersen har 44 procent og fire nøglemedarbejdere ejer 5 procent.  Bestyrelsesformand er Mads Peter Clausen.

Christen Espersen er formand for Industrigruppen i Sønderborg, der repræsenterer godt 55 virksomheder, derudover er han bestyrelsesmedlem i Carl F. Petersen ApS.

Fødselsdagen markeres med en reception fredag den 9. december kl. 14 til 17 på firmaets adresse, Fynsgade 3 i Sønderborg. Af hensyn til arrangementet tilmelding på mail: news@minibooster.com

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...