Christiansborg: Venstre kommer med flere sundhedstiltag

13. april 2016 Politik

Sponseret artikel:

I Venstre har man forlængst noteret sig, at når det handler om behandlingen af kræft, så er vi bagud på nogle

jpe” alt=”Jane Heitmann” width=”238″ height=”212″ /> Jane Heitmann

områder.

“Og derfor har regeringen og regionerne sat gang i forarbejdet til kræftplan IV”, siger Venstres Jane Heitmann. Hun har plads i Folketinget, hvor det er sundhed, som hun arbejder med.

“Kræftplanen bliver lagt frem i løbet af året og skal sikre en langsigtet udvikling af kræftområdet”, siger hun.

Demens

Den stigende levealder betyder flere demente og de er ikke glemt af Venstre.

“Hele Folketinget minus Enhedslisten står bag en større indsats for demente og deres pårørende”, siger Jane Heitmann. Hun fortæller, der er prioriteret hele 470 millioner kroner til indsatsen, og at en National handlingsplan for demens vil se dagens lys i løbet af året.

Ældre patienter væk fra gangene

“Vi skal have de ældre medicinske patienter væk fra hospitalsgangene. Det er uværdigt”, siger Venstre-politikeren.venstre

“Med finansloven afsatte vi 1,2 mia. til en prioriteret indsats og en national handlingsplan for de ældre medicinske patienter. Første del af handlingsplanen – akutpakken – skal bidrage til at nedbringe overbelægning på sygehusene og er allerede igangsat”.

Der er afsat 3,4 milliarder kroner på Finansloven til sundheds- og ældreområdet.

Venstre vil sikre, at danske patienter får ret til hurtig behandling. Den nye behandlingsgaranti på 30 dage skal træde i kraft fra 1. oktober.

“Patienter skal udredes – hvor det er fagligt muligt – ligesom danske patienter skal have ret til behandling indenfor 30 dage. Kan det offentlige sygehus ikke klare den opgave, så får man nu ret til at søge behandling i det private”, siger Jane Heitmann. Og det kommer til at gælde for alle – uanset om man psykisk eller fysisk syg.

 

Artiklen er sponseret

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk