Christina Iversen: Klippekortet er mere værd end guld

5. november 2015 Sundeved

”Klippekort er mere værd end guld”.

Det står der på forsiden af fotobogen, som Christine Iversen tager frem. Indeni er der billeder fra dagene, hvor Christine og hendes sosu-hjælper købte ind og bagte til en familie-komsammen.

Det skriver Sønderborg Kommune.

Christina Iversen. Foto: Kim Toft Jørgensen

Christina Iversen. Foto: Kim Toft Jørgensen

Artiklen fortsætter under annoncen

Christine holder meget af den bog. Den ligger under bordet ved siden af favoritstolen, så hun kan nå den og kigge i den af og til. Det er sosu-assistent Anja Steger Dominisussen, som har sat billeder i bogen, og Anja er næsten lige så glad for den. Snakken går, når de to sætter sig sammen og bladrer i den:

“Ka’ du huske, da du formede boller”, siger Anja til Christine, der med sine 93 år ikke ser og går så godt mere. Men hukommelsen fejler ikke noget. Heller ikke glæden ved at tage på indkøb, bage, invitere familien og glæde sig til at servere hjemmebagte boller og lagkage.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Er den ikke blevet ret flot”, siger Christine og viser billedet af lagkagen. Og flot er den – med flødeskum på siderne og pyntet oven på med marcipanlåg, spiselige blomster og Christines navn i chokolade.

Vil blive i aftægten

Christine bor i aftægten på fødegården i Ulkebøl, som hun i mange år drev sammen med ægtemanden Peter. I 2003 blev gården solgt, men Christine blev boende og vil gerne blive der – og det kan hun, fordi hun hver dag får besøg af hjemmeplejen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er glad for den kommunale hjemmepleje og min hjemmehjælper Anja. Det er også rigtig godt med klippekortordningen. Så kan jeg nemlig spare timer sammen og gøre noget, jeg ønsker mig – noget andet, end jeg plejer. Lige nu sparer jeg sammen til, at vi skal lave juledekoration 1. december”, siger Christine – og Anja fortsætter:

“Ja, og måske bliver der også tid til at vi kan bage småkager inden jul”.christine iversen_0018

Artiklen fortsætter under annoncen

Også Anja er glad for klippekortordningen – fordi den giver borgerne frihed til at vælge sysler, de kan lide. Når borgerne glæder sig til noget og hygger sig med andre aktiviteter end de daglige, så smitter det:

“At se sin borger stråle af glæde og stolthed over fx sit hjemmebag, høre Christine fortælle om gamle dage med bagning og travlhed i køkkenet – det vakte mange gode minder hos Christine. Vi havde en dejlig dag med at dække bord, sætte lys, blomster og kager på bordet og glæde os til at høre gæsternes beundrende kommentarer. Men det bedste var at opleve Christines glæde. Det rører mig meget og giver en enorm arbejdsglæde”, siger Anja.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvornår skal vi ha’ sådan en dejlig dag igen, Anja”, spørger Christine.

At klippekortordningen er blevet så godt modtaget af borgerne, er seniorudvalgsformand Preben Storm rigtig godt tilfreds med:

“Klippekortordningen er god, fordi både borgere og medarbejdere har glæde af den. Den giver borgere mere frit valg, og den styrker medarbejdernes faglige stolthed. Jeg er stolt over, at vores medarbejdere gør en stor indsats for, at borgerne får værdifulde stunder ud af deres klippekort”, siger han.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk