Citychef: Vi skal have flere med i Sønderborg Handel

14. september 2020 Erhverv

På torsdag er der generalforsamling i Sønderborg Handel og her kommer citychef Axel Nielsen på talerstolen og fortæller, at der skal flere butikker med i foreningen, hvis den skal eksistere i fremtiden.

“Der skal ganske enkelt flere butikker med, så vi får flere penge at arbejde med”, siger Axel Nielsen til SønderborgNYT. Kun omkring 60 procent af byens butikker bakker op om Sønderborg Handel og det er han lidt ærgerlig over.

“Det betyder sådan set, at der er en hel del butikker, der nyder godt af aktiviterne i gaderne til Halloween, påske og jul. Hvis der ikke er penge, så bliver der ikke pyntet og der kommer heller ingen julemand”, siger citychefen og tilføjer, at juleudsmykningen koster tæt på en million kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT har talt med flere af de butikker, som tidligere har meldt sig ud af Sønderborg Handel. De alle spørger:

“Hvad får vi ud af at være med?”.

Axel Nielsen fortæller, at når Sønderborg Handel sørger for, at der er underholdning og aktivieter i handelsgaderne, så er der flere, der kommer ind til midtbyen.

“Og når der er flere i gaderne, så er chancen for, at de enkelte butikker får flere kunder naturligvis større. I dag nyder de butikker, som ikke er med til at betale godt af de andres kontingent”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De kører jo på frihjul”, siger citychefen.

Nye signaler – nyt navn

Altså skal citychefen rundt i gaderne for at få de sidste 40 procent af butikkerne til at melde sig ind og desuden vil han forsøge at overbevise alle virksomheder i området om, at handelslivet er vigtigt for at fastholde borgere og tiltrække nye medarbejdere og at virksomhederne derfor også bør melde sig ind.

For at signalere, at der er tale om en forening, som ikke alene er til for butikkernes, men hele kommunens, interesser, skifter handelsstandsforeningen navn fra ‘Sønderborg Handel’ til ‘Vores Sønderborg’ fra torsdag 17. september.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Du glemmer kulden når du hører varme brasilianske rytmer

8. februar 2023 Kultur

Der er koldt derude, men frygt ikke for Sønderborg Jazzclub inviterer til jazz med varme brasilianske rytmer spillet af Alexander Kraglund Quarteto. Alexander Kraglund anses for at være en af de bedste violinister indenfor brasiliansk musiktradition, og han har i de seneste år også udmærket sig både som mundharpespiller og sanger. Med en ufornægtelig autencitet […]

Læs mere...