Claus Hjort forbereder sig på forlis i kommuneaftale

10. maj 2016 Politik

Før der overhovedet er taget hul på forhandlingerne om kommunernes økonomi for næste år, forbereder finansminister Claus Hjort Frederiksen sig på et sammenbrud.

“Der er fra kommunernes side lagt op til hårde forhandlinger, og det er der sådan set også fra min side, siger ministeren, der tirsdag mødes med Kommunernes Landsforening til det første møde.

“Jeg kan forstå, at kommunerne overvejer, om man overhovedet vil indgå en aftale med regeringen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 51)

“Det betyder, at jeg er nødt til i beredskab at studere, hvad det vil betyde, hvis de ikke vil indgå en aftale. Så må Folketinget jo fordele de økonomiske ressourcer til kommunerne”, skriver Politiko.

Faldende olieindtægter og stigende udgifter til asylansøgere betyder, at der ikke er penge til at slå ud med armene, understreger Claus Hjort. Derimod skal der effektiviseres.

Blandt andet ved at “normalisere” kommunernes anlægsinvesteringer og sløjfe “det ekstraordinære tilskud” til kommunernes likviditet.

Hvis finansministeren sætter handling bag sin udtalelse om at inddrage kommunernes ekstraordinære likviditetstilskud i finansieringen, beskæres landets kommuner med 2 mia. svarende til 57 pct.

Derved mister Sønderborg Kommune ca. 31,9  mio. kr. af de 72,8 mio. man får i indeværende år til styrkelse af likviditeten.

Tirsdag eftermiddag mødes ministeren med Kommunernes Landsforening.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk