Claus Klaris: Byrådet skal arbejde langsigtet

30. oktober 2013 Uncategorized

Claus Klaris, Venstre-kandidat til Byrådet, går og tænker et væld af visionære tanker, der alle sammen kan gøre det endnu bedre at være sønderborgenser. Udover sit arbejde i Forsvaret, så har han lagt meget tid og energi i foreningslivet.

– Jeg mener, at Byrådet skal arbejde visionært og pege nogle mål ud. Så er det op til embedsmændene at få os derhen, siger han. Efter hans mening skal politikere ikke sidde og følge embedsmændene skridt for skridt, men guide og så stille dem til ansvar, hvis de ikke når de mål, som Byrådet har udpeget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Claus Klaris har været medlem i Venstre i to år.

Claus Klaris har været medlem i Venstre i to år.

– Og i Byrådet, der vil jeg arbejde sammen med hvem som helst. Jeg ser de 31 byrødder som én stor arbejdsgruppe, der har til opgave at gøre det bedste for kommunen. Det ansvar er vi fælles om, siger Claus Klaris, der gennem sit arbejde og foreningslivet har lært samarbejdets kunst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad med kulturen

Den store Kulturhovedstadssatsning kiksede og dermed kommer der ikke en masse penge, som vi kan lave kultur for.

– Men der er jo stadig sat en del penge af og de skal ud og arbejde i hele kommunen. Jeg forestiller mig en masse mindre kulturelle projekter i for eksempel Augustenborg, Nordborg, Gråsten og så videre. Alt behøves ikke ske inde i selve Sønderborg, siger han. han tilføjer, at arealerne ved kasernen for hans skyld hellere end gerne må blive en oase af kultur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal bevæge os

Skolerne skal tilbyde skolebørn en times bevægelse om dagen, fordi det gavner deres sundhed på lang sigt.

– Og det skal bredes ud, så det gælder for os alle, at vi bevæger os. Derfor skal kommunen sikre en bred vifte af tilbud om motion. Ikke ved at bygge nye haller, men ved at bruge de eksisterende lidt mere, siger Claus Klaris. Han fortæller, at det at man går en tur, løber eller cykler tæller med som bevægelse.

– Det handler om sundhed og forebyggelse af sygdom. Den økonomiske gevinst ved sundhed kommer ikke dumpende indenfor et år eller fem, men på lang sigt. heldigvis er der en gevinst med det samme til aktive borgere. De oplever mere glæde, overskud og får mere energi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Motion og sport får Claus Klaris til at tænke på eliteidræt og det er blandt de ting, han vil arbejde for, hvis han kommer i Byrådet.

– Vi skal have nogle elite-klasser, hvor der er elever, der måske er gode til trompet og til fodbold. Det har nemlig vist sig, at dét, at de unge er gode til noget, giver en fælles motiverende reference, som de har glæde af i klassetimerne, siger Claus Klaris. Når det er sådan, så bliver udfordringen mere overskuelig for planlæggerne af klasserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

>

Vækst

Claus Klaris og Venstre er med i rækken af politikere og partier, der vil satse på mere vækst. Og Claus Klaris vil først af alt af med den sidste halvdel af grundskylden – og så vil han se på muligheden for at tilbyde billige grunde til erhvervsbyggeri.

– Nu har vi Erhvervskontakten og får vi også billige grunde, så må det trække virksomheder til, siger han.

– En vej mere til vækst er at få gang i ingeniøruddannelserne i Sønderborg og vi må undersøge, hvem der vil være med til at sætte dem i gang, siger Claus Klaris.

Hør Claus Klaris’ valgvideo: http://www.youtube.com/watch?v=WP7Xf0a5ZG4

 

Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...