Corona: Carelink skal køre rundt i kommunerne og lynteste

30. januar 2021 REGIONALT

Fra februar er det firmaet Carelink, der står for at tilbyde hurtigtest i Region Syddanmark. Fremover vil en stor del af testkapaciteten blive et mobilt tilbud, der fordeles i samarbejde med kommunerne.

Et fleksibelt, mobilt tilbud om hurtigtest.

Sådan bliver det, når firmaet Carelink fra 1. februar kommer til at stå for at tilbyde hurtigtest i Region Syddanmark. Opgaven med at udføre hurtigtest har været i et nationalt udbud. Carelink vandt opgaven.

10.000 mobile test

Artiklen fortsætter under annoncen

Cirka 10.000 test om dagen bliver tilbudt fra Carelinks testbiler rundt i hele regionen. Alle kommuner får mulighed for at få daglige besøg af hurtigtestbilerne.

Regionsrådsformand Stephanie Lose siger i en pressemeddelelse:

“Med den mobile kapacitet vil der være lyntest tilgængelige i samtlige kommuner, og bilerne kan både bruges til at køre helt ud til for eksempel plejehjem og sociale institutioner. Vi skal udnytte over 10.000 mobile test hver dag bedste muligt i forhold til at forhindre smitteudbrud og bryde smittekæder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med de mobile testenheder er der desuden mulighed for, at regionen i perioder kan rykke en større del af testkapaciteten til de områder, hvor der kan være særligt behov for det. Eksempelvis på grund af smitteudbrud.

Hurtigtestbilerne kommer til at være i alle kommuner løbende. Antallet af tilgængelige test i hver kommune bestemmes på nuværende tidspunkt af indbyggertallet i kommunen.

Regionen har bedt kommunerne om at lave forslag til køreruter for de mobile enheder inden for de nationale prioriteringsrammer. Det vil bero på kommunale vurderinger af, hvordan hurtigtestene bedst benyttes.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...