Corona: Carelink skal køre rundt i kommunerne og lynteste

30. januar 2021 COVID-19

Fra februar er det firmaet Carelink, der står for at tilbyde hurtigtest i Region Syddanmark. Fremover vil en stor del af testkapaciteten blive et mobilt tilbud, der fordeles i samarbejde med kommunerne.

Et fleksibelt, mobilt tilbud om hurtigtest.

Sådan bliver det, når firmaet Carelink fra 1. februar kommer til at stå for at tilbyde hurtigtest i Region Syddanmark. Opgaven med at udføre hurtigtest har været i et nationalt udbud. Carelink vandt opgaven.

10.000 mobile test

Artiklen fortsætter under annoncen

Cirka 10.000 test om dagen bliver tilbudt fra Carelinks testbiler rundt i hele regionen. Alle kommuner får mulighed for at få daglige besøg af hurtigtestbilerne.

Regionsrådsformand Stephanie Lose siger i en pressemeddelelse:

“Med den mobile kapacitet vil der være lyntest tilgængelige i samtlige kommuner, og bilerne kan både bruges til at køre helt ud til for eksempel plejehjem og sociale institutioner. Vi skal udnytte over 10.000 mobile test hver dag bedste muligt i forhold til at forhindre smitteudbrud og bryde smittekæder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med de mobile testenheder er der desuden mulighed for, at regionen i perioder kan rykke en større del af testkapaciteten til de områder, hvor der kan være særligt behov for det. Eksempelvis på grund af smitteudbrud.

Hurtigtestbilerne kommer til at være i alle kommuner løbende. Antallet af tilgængelige test i hver kommune bestemmes på nuværende tidspunkt af indbyggertallet i kommunen.

Regionen har bedt kommunerne om at lave forslag til køreruter for de mobile enheder inden for de nationale prioriteringsrammer. Det vil bero på kommunale vurderinger af, hvordan hurtigtestene bedst benyttes.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...