Corona: Fintmasket net med hurtige testmuligheder

27. februar 2021 COVID-19

Et mere fintmasket net af hurtigtestmuligheder. Det er overskriften på det skifte i teststrategi for hurtigtest, som Region Syddanmark, de syddanske kommuner og Carelink nu arbejder med.

I den første periode med hurtigtest var meldingen fra de nationale myndigheder, at der skulle være fokus på test af personale på plejehjem og kørsel hertil. Nu er der fokus på et mere fintmasket net af hurtigtestmuligheder, hvor der er flere offentligt tilgængelige pop-up teststeder i hele regionen, skriver Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

I pop up-teststederne kan alle blive testet. Både butiksansatte, plejehjemsansatte, elever, lærere og alle andre, der nu skal mere ud i samfundet.

“På den måde håber vi, at vi i højere grad kan udnytte kapaciteten. På plejecentrene oplevede poderne af og til, at der ikke var nogen ansatte, der skulle testes. Der er gået mange kræfter spildt ved at køre ud til steder, hvor ingen ville testes. Ved at tilbyde testene fra offentligt tilgængelige testfaciliteter håber vi, at vi får flere folk igennem”, siger koncerndirektør Kurt Espersen.

Pop up-teststederne findes allerede i flere kommuner, men vil blive bredt yderligere ud. Det er som udgangspunkt kommunerne, der bestemmer, hvordan testkapaciteten bedst bruges i deres kommune, og hvor pop up-test kan tilbydes.

Pop up-teststederne vil fremgå af regionens hjemmeside.

Ny næsetest fra næste uge

Fra næste uge vil Region Syddanmarks hurtigtestleverandør, Carelink, overgå til den nye næseborstest, der ikke skal så langt op i næsen. Nu skal den kun 3-4 centimeter op i næsen.

“Det er vi selvfølgelig glade for. Det har været en mildest talt speciel oplevelse for de fleste at få en pind så langt op i næsen og for nogle er det direkte ubehageligt. Det kan have holdt folk fra at blive testet og derfor håber vi på, at den nye metode vil få flere til at møde op”, siger Kurt Espersen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Elev fra 10’eren testet positiv

14. april 2021 COVID-19

En elev i fra 10’eren er onsdag testet positiv for Coronasmitte. 10’eren har til huse i Ungecentret på Ørstedsgade. Den smittede elev var senest i skole mandag. Smittetilfældet har betydet, at hele klassen – i alt 20 elever – samt tre medarbejdere er peget ud som nære kontakter og de er i dag, onsdag, sendt […]

Læs mere...