Corona: Kommunen kan ikke gøre mere end der gøres

17. december 2021 Samfund

Lige nu er der 386 Coronasmittede i Sønderborg Kommune – og selvom det er et højt tal, så ligger det ret stabilt.

Smittetrykket i det danske samfund er blevet større, og det skal vi reagere på, hvis vi skal undgå “en uoverskuelig stor” belastning af sygehusvæsnet.

Det var budskabet fra de danske sundhedsmyndigheder, da de torsdag holdt en fælles pressebriefing om coronasituationen i Danmark.

“Her i Sønderborg kan kommunen ikke gøre mere end der allerede gøres. Test og vaccinationer hører hjemme under regionen”, siger sundhedschef Michael Skriver til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Altså er det Region Syddanmark, som bestemmer, hvor og hvornår der Coronatestes og vaccineres – og eventuelle restriktioner skal komme fra regeringen.

“Vi skal selvfølgelig være klar til at reagere, hvis der kommer nye restriktioner”, siger Michael Skriver og tilføjer, at kommunen ikke selv kan gøre andet end at vente.

I dag, fredag, klokken 9.30 mødes Folketingets sundhedsordførere virtuelt for at diskutere coronasituationen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...