Corona: Kommunen kan ikke gøre mere end der gøres

17. december 2021 Samfund

Lige nu er der 386 Coronasmittede i Sønderborg Kommune – og selvom det er et højt tal, så ligger det ret stabilt.

Smittetrykket i det danske samfund er blevet større, og det skal vi reagere på, hvis vi skal undgå “en uoverskuelig stor” belastning af sygehusvæsnet.

Det var budskabet fra de danske sundhedsmyndigheder, da de torsdag holdt en fælles pressebriefing om coronasituationen i Danmark.

“Her i Sønderborg kan kommunen ikke gøre mere end der allerede gøres. Test og vaccinationer hører hjemme under regionen”, siger sundhedschef Michael Skriver til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Altså er det Region Syddanmark, som bestemmer, hvor og hvornår der Coronatestes og vaccineres – og eventuelle restriktioner skal komme fra regeringen.

“Vi skal selvfølgelig være klar til at reagere, hvis der kommer nye restriktioner”, siger Michael Skriver og tilføjer, at kommunen ikke selv kan gøre andet end at vente.

I dag, fredag, klokken 9.30 mødes Folketingets sundhedsordførere virtuelt for at diskutere coronasituationen.

Skrevet af: Ole [email protected]
6. december 2023 Politik, Sønderborg

Tysk rederi vil sejle faste ture mellem Flensborg og Sønderborg

6. december 2023 Politik

Et tysk rederi har henvendt sig til Sønderborg Havn og Sønderborg Kommune med ønske om at starte en fast turbåd mellem Flensborg og Sønderborg fra midten af marts måned. Rederiet ønsker at sejle to til tre gange dagligt med op til 50 passagerer mellem Flensborg og Sønderborg til ultimo oktober. Sikkerhedsregler siger, at området, hvor […]

Læs mere...