Corona-situationen kan betyde at Skøjtebanen kun bliver til glæde for få

18. november 2020 Samfund

Skøjtebanen åbner normalt  i begyndelsen af december, men det milde vejr kan betyde, at det i år bliver lidt senere på måneden.

Og det er ikke den eneste udfordring for Skøjtebanen.

Lige nu gælder et forsamlingsforbud på maksimalt ti personer.

Politiet oplyser, at de ikke vil give forbud mod at åbne skøjtebanen, men at patruljeringen i området vil blive intensiveret, såfremt skøjtebanen åbnes. Der kan blive givet påbud og udskrevet bøder til dem, der overtræder forsamlingsforbuddet og i givet fald også til forpagteren af skøjtebanen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er forvaltningens vurdering, med baggrund i den aktuelle situation, at det vil være nødvendigt at antals- og adfærdsregulere brugerne af skøjtebanen.

Forvaltningen vurderer derfor, at følgende tre løsninger kan bringes i spil i den kommende skøjtesæson inden for rammerne af det nuværende forsamlingsforbud:

Skøjtebanen holdes lukket under det nuværende forsamlingsforbud, potentielt hele sæsonen 2020/2021

Skøjtebanen bookes via bookingsystem, således at der maksimalt er ti personer på banen ad gangen. For den løsning gælder, at der maksimalt må være ti tilskuere eller personer i kø til skøjtebanen ad gangen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skøjtebanen benyttes kun af til idrætsformål af skolerne. Denne løsning er baseret på, at forsamlingsforbuddet ikke gælder i undervisningssituationer.

Forvaltningen anbefaler lige nu den løsningen, hvor det er skolerne, der kan komme på isen, men vil holde øje med Corona-anbefalinger og -restriktioner og løbende og vurdere, om der gradvis kan åbnes op for flere typer skøjteløb og flere personer på banen samtidigt.

I morgen, torsdag, medlemmerne af Teknik- og Miljøudvalget tage stilling til sagen på et virtuelt møde, hvor Skøjtebanen er eneste punkt.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...