Corona-udgifterne bekymrer formanden for Sundhedsudvalget

23. december 2021 COVID-19

Sønderborg Kommune har brugt hele 22,7 millioner kroner ekstra i kølvandet på Coronaen og de restriktioner, der følger med den.

Pengene er brugt indenfor stort set alle forvaltningsområder og selvfølgelig har Social- og Senior-området, hvor der er brugt flest. Kommunen har fået de 11,5 millioner igen fra Staten.

byrådsmødet, onsdag, var der enighed om, at de enkelte forvaltninger ikke skal stå med regningen, så de får deres penge igen fra den såkaldte fælleskasse.

Selvom regnskabet er gjort op, så er regningen fortsat med at vokse og der er ingen, der kan sige, hvornår Corona-smitte er slut og den endelige regning kan gøres op.

Den afgående formand for Sundhedsudvalget, Helge Larsen, sagde, at han tvivler på, at kommunen får pengene igen fra Staten.

“Kommunernes Landsforening har skuffet flere gange, hvor vi har henvendt os uden at få nogle præcise svar”, sagde Helge Larsen. Det er Kommunernes Landsforening, som forhandler refusioner med regeringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller, at i Sønderborg Kommune er der sagt ja til alt det, som myndighederne har bedt kommunen om at gøre.

“Og nu må vi se, om vi får pengene igen eller om de skal tages fra kommunale kerneområder”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...