Corona virus betyder færre fly mellem Sønderborg og København

10. marts 2020 COVID-19

Alsie Express har valgt at reducere sine afgange mellem Sønderborg og København fra næste uge. Det oplyser selskabet på deres hjemmeside.

Det lokale flyselskab skriver, at som en konsekvens af faldende efterspørgsel på grund af Corona virussen, ser flyselskabet sig nødsaget til at tilpasse ruteprogrammet mellem Sønderborg og København.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder, at fra onsdag den 18. marts, vil der kun være 3 daglige afgange på hverdage mellem Sønderborg og København, hvor der i dag er 5 daglige afgange på hverdage, skriver Alsie Express på deres hjemmeside.

Adm. direktør for Alsie Express Dennis Rybasch udtaler til DR P4 Syd, at Alsie Express bliver nød til at spare omkostninger da passagertallet er faldet og derfor er det rette virkemiddel, at reducere antallet af flyvninger til København. Dennis Rybasch fortæller også til DR P4 Syd, at der ikke forventes at blive opsagt medarbejdere grundet den lavere aktivitet.

Det er blot 8 dage siden, at selskabets direktør Dennis Rybasch fortalte til SønderborgNYT, at man dengang ikke kunne tilskrive Corona virussen som årsag til en passagernedgang på ruten mellem Sønderborg og København:

“Vi kan mærke lidt mindre aktivitet på ruten end sidste år- men ikke noget vi kan tilskrive Corona virussen”, sagde Alsie Express direktøren til SønderborgNYT i sidste uge.

De passagerer som bliver berørt af Alsie Express reducering af ruteprogrammet får direkte besked.

Udmeldinger kommer efter, at Regeringen tirsdag opfordrede til så vidt muligt at undgå kollektiv trafik i myldretiden og at flytrafik fra områder der er hårdt ramt af Corona virussen er indstillet. Det fortalte statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde.

Derudover kom der tirsdag flere opfordringer og restriktioner om blandt andet persontransport, herunder at rejsende så vidt muligt skal undgår kollektiv trafik i myldretiden og at udbyderne af kollektiv trafik opfordres til ikke at have flere rejsende end der er sæder til.

INFORMATION OM CORONAVIRUS/COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
www.sonderborgnyt.dk/category/corona

Lad os stå sammen ved at holde afstand!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk