Coronavirussen præger hverdagene hos Dybbølskolens elever

6. oktober 2020 Samfund Skrevet af: Redaktion

I den her tid er der Corona på flere skoler i Sønderborg – og Corona fylder meget i elevernes hverdage. Og ligesom alle vi andre, så tænker skoleelever også på, hvornår alt igen bliver ‘normalt’.

”Jeg håber, at alt er normalt senest næste år”, siger Sander fra 6 klasse på Dybbølskolen. Alberte fra hans klasse er knap så optimistisk:

”Om lang tid – måske i 2023”.

”Måske næste sommer og dér håber jeg i hvert fald, det er slut”, siger Ida fra 7 klasse, der er tæt på at være enig med klassekammeraten Carl, der siger næste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg tror aldrig, det går 100 procent væk, men jeg håber de snart finder en vaccine”, siger Elyssa fra 8. klasse.

”Jeg tror omkring halvandet år. Jeg tror, der kommer en vaccine snart og så går det fremad”, siger Aksel fra samme klasse.

Meget anderledes skoledage

Myndighederne er kommet med en række anbefalinger – og de skal følges i forsøget på at begrænse smitterisikoen.

”Skoledagene er blevet meget anderledes for os – og vi skal spritte af og holde afstand”, siger Sander fra 6. klasse. Alberte fra samme klasse siger:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi skal vaske hænder og spritte af konstant. Vi kan overhovedet heller ikke være sammen med dem fra de andre klasser længere, fordi vi skal holde afstand”.

I 7. klasse har eleverne bemærket, at Corona-restriktionerne og gælder for lærere.

”Vi har flyttet pladser og vores matematiklærer går ikke længere rundt imellem os, men står oppe ved tavlen og holder sig meget på afstand”, siger Ida og hun bakkes op af Carl:

”Vi får ikke lige så meget hjælp af lærerne i timerne, fordi de skal huske at holde afstand”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi må ikke længere besøge dem fra de andre klasser og det er irriterende, når jeg har mange venner i de andre klasser”, siger Aksel fra 8. klasse.

Det er ikke alene skolelevernes fritid, der er mærket af Corona-restriktionerne. De griber også ind i fritiden.

Hvad gør corona ved din fritid?

“Jeg går til sejlads og der er ikke så meget forskel. Men jeg går også til guitar og skal huske at spritte guitaren af inden brug”, siger en elev. Carl går til basket og der gælder det om at spritte bolde af.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Til at starte med var mine sportsaktiviteter aflyst, men nu hvor der er genåbnet, kan jeg endelig klatre igen”, siger Aksel.

”Når jeg kommer hjem fra skole, fylder smitterisiko rigtig meget, fordi min mor stresser meget over corona. Hun er bange for, at alle kommer til at dø”, siger Elyssa.

Tanker kredser ikke meget om Corona

I en lang periode i Coronaens tegn kan man sagtens forestille sig, at den fylder meget i tankerne. Men sådan er det åbenbart ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Nej, jeg er ikke særlig bange, det er jo bare en influenza”, lyder det fra Carl, men corona kredser i baghovedet på Alberte.

”Det fylder meget i min hverdag, men jeg er ikke ligefrem bange”.

”I vores familie tænker vi ikke meget over det, fordi min far er læge og ved hvordan man kan undgå smitten. Jeg tænker alligevel lidt over det, fordi min morfar er syg med kræft, så ham kan vi ikke besøge længere”, siger Ida

”Jeg er ikke bange, men jeg vil bestemt ikke have det. Min mor er meget bange, men jeg vælger ikke at tænke så meget over det, fordi jeg ellers vil få det dårligt”, siger Elyssa.

”Jeg er ikke så bange for selv at blive smittet, men jeg er bange for at smitte de gamle, hvis jeg får sygdommen”, siger Carl.

Artiklen er skrevet af praktikanterne Sarah McCulloch og Ida Dupont fra 9. klasse på DybbølSkolen.

 

 

 

 

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...