Cykel morgentræf i Gråsten – mange cykler på arbejde

8. maj 2019 Gråsten

Netop nu afholdes den årlige ’Vi Cykler Til Arbejde’ kampagne som er en god anledning til, at både virksomheder og medarbejdere sætter positivt fokus på at cykle til og fra arbejde.

Som tidligere år afholder Sønderborg Kommune og ProjectZero flere morgenmadsevents i løbet af maj måned og tirsdag morgen var der morgenmad og kaffe til de morgenfriske cyklister foran DET GAMLE RÅDHUS i Gråsten, hvor omkring 40 morgenfriske cyklister var forbi på den tohjulede.

Formanden for Sundhedsudvalget Helge Larsen deltog også i morgenmadseventen i Gråsten:

Artiklen fortsætter under annoncen

”På trods af vejret var det en god oplevelse. Vi har jo tradition for at tilbyde morgenmad til deltagerne tre gange i løbet af den måned hvor aktiviteten afvikles”, siger Helge Larsen til SønderborgNYT.

Helge Larsen glæder sig også over, at så mange har taget ’Vi Cykler Til Arbejde’ eventen til sig:

”Der er rigtig mange fordele ved at cykle. Det er eksempelvis mindre belastende for kroppens led at cykle end at løbe og dermed kan langt flere mennesker cykle og dermed få motion. Mange livstidsrelaterede folkesygdomme skyldes manglende motion og Sønderborg Kommune satser hårdt på at blive en cykelkommune og den ambition er godt på vej. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi er den 11. største kommune, målt på antal deltager, som er en del af ’Vi Cykler Til Arbejde’”, siger Helge Larsen til SønderborgNYT

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere end 1.100 sønderborgensere deltager i ’Vi Cykler Til Arbejde’ og de har indtil nu cyklet flere end 25.000 kilometer og dermed sparet klimaet for lidt over 4 ton Co2. Sønderborg er i øvrigt den kommune i Region Syddanmark, hvor flest er tilmeldt til ’Vi Cykler På Arbejde’, kun overgået af Odense Kommune.

Sønderborg Kommune og ProjectZero afholder også morgenmadsevents den 16. maj på Rønhaveplads i Sønderborg fra klokken 6-9 og igen den 21. maj på Torvet i Guderup fra klokken 6-9.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aktiviteten ’Vi Cykler På Arbejde’ er en kampagnen, som skal få flere til at cykle til og fra arbejde og det er cyklistforbundet der står bag kampagnen, som siden 1997 er blevet en fast tradition på tusindvis af danske arbejdspladser. De seneste fem år har deltagerantallet ligget mellem 60.000 og 100.000.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Stor brand i Rinkenæs – politiet advarer imod røgen

3. februar 2023 112

Politiet opfordrer boere i Rinkenæs til at søge indendørs og undgå røgen fra en brændende gård. Brandvæsnet har – på grund af den kraftige blæst – svært ved at få få slukket branden. Fredag omkring klokken 16:30 kørte brandbiler fra Rinkenæs Frivillige Brandværn, Broager Frivillige Brandværn, Gråsten Frivillige Brandværn samt Sønderborg Brand og Redning til […]

Læs mere...