Cykelfærgen skal være med til at sætte ål ud

25. maj 2023 Broager

Cykelfærgen deltager igen i år ved det fælles dansk-tyske åleudsætningsprojekt i Kollund.

”Personligt synes jeg det er værd at støtte op om, især set i lyset af den interessante historik der har været i Flensborg Fjord-området og alle dets røgerier”, siger Palle Heinrich fra cykelfærgen.

“Interessegrupper uden for erhvervet har de senere år – uden om aktuelle biologiske data – erklæret ålen for udrydningstruet”, siger Palle Heinrich, der er klar til at sejle med ål den 9. juni.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fiskerne prøver at gøre opmærksom på, at der sagtens kan drives et fornuftigt fiskeri i vores område, dette bl.a ved hjælp af udsætningsål fra atlanterhavskysten, hvor de stadig optræder i store mængder, og hvor de lokale fiskere har fået forøget deres fangstmulighed af babyål – og en del af de ål bliver udsat et andet sted. Blandt andet i Flensborg Fjord.

Det er foreninger og privatpersoner, som med flere et sekscifret beløb sponsorerer åleudsætningen

Her kan du se en video om udsætningsprojektet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...