Cykeltræning skal bringe unge tættere på uddannelse og job

Privatfoto: Thomas Sonne
Privatfoto: Thomas Sonne
8. juni 2021 Samfund Skrevet af: Redaktion

20 unge ledige får mulighed for at deltage i cykelprojektet Unge på toppen i efteråret 2021. Unge på toppen kombinerer personlig udvikling, virksomhedspraktik og cykeltræning, og det ender med en cykeltur på 12 etaper og en tur op ad bjerget Alpe d’Huez.

Det er essensen i projektet Unge på toppen, som skal få 20 unge fra ledighed til uddannelse eller selvforsørgelse. For i projektet, der i høj grad handler om kost og idræt, personlig udvikling, virksomhedspraktik og et svært opnåeligt mål, bliver de unge rustet til at få et job eller komme i gang med en uddannelse, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet gennemføres i andet halvår af 2021 og gennem fysisk træning i tre måneder skal deltagerne nå frem til at kunne klare 12 etaper på cykel fra Sønderborg til Frankrig, hvor de runder af med at køre op ad Alpe D’Huez i starten af november.

”Projektet er et forsøg på – med en anderledes tilgang – at hjælpe en gruppe af ledige borgere og fokus er på at opbygge deres motivation og tro på egne handlemuligheder gennem cykeltræning og virksomhedspraktik. Og når vi vender den om, så kan der også være en gevinst for de virksomheder, der deltager. De tager både et socialt ansvar, men får samtidig også en mulig arbejdskraft efter virksomhedspraktikken, siger Jan Prokopek Jensen, formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet er planlagt til 20 deltagere, som skal findes i løbet af de kommende måneder. Og selv om projektet hedder Unge på toppen, så er der også gode erfaringer med andre, som har brug for en anderledes hjælp til at komme ud af ledigheden. Størstedelen af deltagerne er omkring 25-28 år, men deltagerne kan være fra 18 år og op til cirka 50 år. Rekrutteringen er allerede i gang, og der er lige nu 25 motiverede ansøgere.

En væsentlig del af Unge på toppen er samarbejdet med virksomhederne, som projektfolkene er i gang med at opsøge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Thomas Sonne, der er selvstændig i HR-branchen, er projektleder for Unge på toppen. En rolle han har haft flere gange før.

”Alpe d’ Huez kan jo også virke fuldstændig uoverskueligt, når du står og kigger på bjerget. Men deler du bjerget op i 21 bidder/hårnålesving, så er det til at overskue. Og det er det, som ofte er de unges udfordringer, at de ikke kan bestige de udfordringer som de løbende støder på i livet. Det lærer de her”, siger Thomas Sonne.