Cyklister fra Vi Cykler til Arbejde blev fejret

15. juni 2022 Samfund
Nicklas Flenø Mikkelsen og Emil Fammé Hansen. Foto: Ole Kæhler
Nicklas Flenø Mikkelsen og Emil Fammé Hansen. Foto: Ole Kæhler

Tirsdag aften blev omkring 100 af deltagerne fra maj måneds Vi Cykler til Arbejde fejret i Farverihallen på EUC Syd, men inden det kom til at handle om de seje cyklister, så var der et inspirerende foredrag med to endnu sejere cyklister.

“Sidste år vandt vi Alene i Vildmarken og så har vi cyklet jorden rundt. Vi har fået tæv, siddet i fængsel, vi er blevet bedøvet og så ser vi altid lyst på alle situationer”, sagde Nicklas Flenø Mikkelsen og Emil Fammé Hansen, Cykeldrengene, fra Fredericia.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er meget forskellige og vi kan rigtigt meget sammen – og nu rejser vi rundt og holder foredrag om vores oplevelser”, sagde  Emil Fammé Hansen og tilføjede, at de to venner, som har kendt hinanden siden de blot var fem år, er nået dertil, at de tør være sig selv.

“Der er ikke andre, som bestemmer, hvad der er godt for os”.

Cykleturen jorden rundt var på 24.391 kilometer og når det er målet at cykle så langt, så kræver det, at man kan bide i det sure æble en gang imellem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores motto var altid: Hold kæft, hvor har vi det godt – og det sagde vi, når alt var lyst og når det så sort ud”, sagde Nicklas Flenø Mikkelsen. Han forklarer, at god energi ikke er noget, der kommer, men noget du skaber.

“Prøv at give ros til kassedamen i supermarkedet og jeg garanterer, at hun bliver glad. Prøv i det hele taget at få noget godt ud af alle situationer”, sagde han og fortalte, at han, dengang han lige var blevet konfirmeret, tabte sin nye mobiltelefon og selvfølgelig gik den i stykker.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og jeg blev vildt ked af det og troede også, jeg ville få skældud. Min far sagde at jeg kunne lægge mig på gulvet og råbe og skrige. Det kan man også gøre, når man ikke får høje karakterer i skolen. Men det er altså bedre at tænke på, at det hele nok går alligevel”.

Inden de to venner tog på den lange cykletur, skulle de have sparet penge op, så de havde til dagen og vejen.

“Vi skulle spare 400.000 kroner op og det gjorde vi, selvom det holdt hårdt”, sagde Emil Fammé Hansen og fortalte så, at hans gode vens far var rigtig god til at motivere:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Du bliver ikke svag af ikke at gøre det, som du drømmer om – du bliver bare en i den store mængde”, havde faderen, som iøvrigt selv havde cyklet jorden rundt, sagt.

Efter de to super-cyklister, der forresten også har krydset indlandsisen på cykel, havde fortalt om deres eventyr, så blev der delt præmier ud.

“I Region Syddanmark blev Sønderborg kun overgået af Odense, så vi er den næststørste cykleby i regionen og det er ret flot”, sagde Didde Lauritzen, der er formand for Sundhedsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“1145 lokale cyklister på 125 hold deltog i Vi Cykler til Arbejde og tilsammen kørte de 184.410,9 kilometer”.

Herefter kaldte hun vinderne op og gav dem deres præmie.

Der var præmie til holdkaptajn Charlotte Pilegaard, til holdet med flest cykledage, pr. deltager: Byg og Bolig. Andenpladsen gik til Jobcenter-holdet: Dem de andre ikke vil lege med. Tredjepladsen cyklede Tour de Fjernvarme i hus.

“Den mest synlige holdkaptajn blev Rikke Holdgaard, som også fik en præmie og det samme gjorde de deltagere, som kom med gode historier – og det var Anne Mette Tychsen og Anne-Marie Krusell, sagde sundhedsudvalgsformanden.

Du kan SE BILLEDER HER.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...