Dagen før afstemningen: Nej siden fører klart

2. december 2015 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Et gennemsnit af meningsmålingerne mandag viste en lille føring, er situationen en dag før folkeafstemningen en helt anden. Mens 47,6 procent af vælgerne vil sige ja til den nye ordning, svarer 52,4 procent nej, viser et vægtet gennemsnit af de seneste meningsmålinger om retsforbeholdet lavet af valgforsker og professor ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen.valg

Artiklen fortsætter under annoncen

”Snittet bygger på alle målingerne, så det er jo rigtig mange danskere, som tilsammen er blevet spurgt, og på den måde er det et ret sikkert bud på øjebliksbilledet,” siger Kasper Møller Hansen til Altinget. Der er dog stadig usikkerhedsmomenter som en stor andel tvivlere og en usikker valgdeltagelse, som kan spille ind, fortæller valgforskeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det store usikkerhedsmoment er, hvem der rent faktisk går ned og sætter sit kryds torsdag. Men målingerne er ret enige om et nej,” siger Kasper Møller Hansen.

Han fortæller, at det særligt er de unge og kvinderne, som endnu ikke har taget stilling til, hvor de skal sætte deres kryds.

Artiklen fortsætter under annoncen

14. juni 2024 112, Sydals

Torsdag blev der fundet en død kvinde i vandkanten

14. juni 2024 112

En ældre, tysk dame er torsdag fundet død i vandet ved Kegnæs. Det fortalte politiets vagtchef til SønderborgNYT i går torsdag. Vagtchefen ville helst ikke have historien ud, inden de pårørende var orienteret. Personer på Kegnæs har efterfølgende fortalt, at politiet har været rundt og stemme dørklokker for at få oplysninger om kvinden, men hun […]

Læs mere...