Daginstitutionerne rammes ikke af myndighedernes nye tiltag

5. januar 2021 COVID-19

På et pressemøde sagde statsministeren tirsdag eftermiddag, at landet er i en alvorlig situation og at det nu også gælder om at forsinke spredningen af den britiske virus, som smitter mere voldsomt end den kendte Covid-19.

Men selvom der de seneste dage har været anbefalinger fra både pædagogernes fagforbund FOA og BUPL, samt flere syd- og sønderjyske kommuner om, at forældre så vidt muligt skal holde deres børn hjemme, ligger det ikke i kortene hos myndighederne at lukke for vuggestuer og børnehaver og gå over til nødpasning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beslutningen om at holde daginstitutionerne åbne kommer ifølge statsminister Mette Frederiksen, fordi der fortsat er behov for at mange faggrupper møder op på arbejde.

Nye tiltag

I stedet kom der nye anbefalinger og restriktioner.

“Og umiddelbart ser de ikke ud til at ændre på noget ved den hverdag, som børnene i forvejen har i daginstitutionerne i Sønderborg Kommune”, siger kommunens sundhedsdirektør, Carsten Lund, til SønderborgNYT.

Forsamlingsforbuddet sænkes fra 10 til fem personer. Det træder i kraft onsdag og gælder til den 17. januar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Myndighederne anbefaler, at alle borgere begrænser social kontakt til maksimalt fem personer, og at man ikke mødes mere end fem personer i hjemmet, inklusiv beboere i egen husstand.

Samtidig følger en ‘stærk appel’ om at aflyse alle aftaler frem til 17. januar.

Afstandskravet ændres fra en til to meter. Det gælder både i dagligvarebutikker og i det offentlige rum.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...