Dagpengesatsen afløses af en månedssats

19. marts 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Måske burde det fra 1. juli hedde “månedspenge” i stedet for dagpenge. For den dagpengesats, som man kender i dag, bliver erstattet af en månedssats.

Satsen er netop offentliggjort: 18.403 kroner lyder max-satsen på om måneden fra 1. juli og resten af 2017. Satsen er den højst mulige for fuldtidsledige. Om man kan få satsen, kommer an på hvilken løn man havde, før man blev ledig.

Det skriver Fagbladet 3F.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag svinger dagpengene fra måned til måned. Det skyldes, at dagpengeperioderne skifter mellem fire og fem ugers perioder. Derfor kan forskellen være op til over 4.000 kroner om måneden før skat.

Satsen er baseret på et månedligt timetal på 160,33, der gælder ved fuld ledighed. Det betyder, at har man for eksempel haft 100 arbejdstimer, men er ledig resten af måneden, vil man få dagpenge for 60,33 timer.

For at den ledige skal kunne modtage dagpenge, skal denne udfylde dagpengekortet en uge tidligere end før.

Artiklen fortsætter under annoncen

Har man fået for meget eller for lidt udbetalt i dagpenge, vil det normalt blive reguleret i løbet af de næste tre måneder.

De nye satser kan ses på retsinformation.dk.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 112, Sønderborg

Politiet er klar til at hente borgere der udebliver fra Fogedretten

27. juni 2022 112

I øjeblikket behandler fogedretterne i Syd- og Sønderjylland mange sager, hvor borgere skal møde op for at få deres udestående afgjort. Desværre er der personer – primært skyldnere – som udebliver, og som politiet derfor må anholde for at sikre, at de møder op i retten, skriver politiet i en pressemeddelelse. Politiet i Sønderborg har […]

Læs mere...