Dalsmark Plejecenter skal på kommunale hænder

3. januar 2019 Erhverv

Sønderborg Kommune skal fra 1. januar 2020 selv skal stå for driften af Dalsmark Plejehjem på linje med de andre plejecentre.

Social- og Seniorudvalget har brugt 2018 til at overveje plejehjemmets fremtid.

Sønderborg Kommune gennemgår løbende kontrakterne med alle leverandører.

Her har kommunes jurister vurderet, at den mere end 10 år gamle kontrakt med Danske Diakonhjem skulle konkurrenceudsættes. Forvaltningen har i den forbindelse peget på, at kommunen enten måtte lave et formelt udbud af driften eller hjemtage den, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådet har valgt at hjemtage driften efter indstilling fra et flertal i Social- og Seniorudvalget, og derfor opsiges kontrakten med Danske Diakonhjem.

Sagen har været politisk drøftet og belyst på flere møder i Social- og Seniorudvalget.

Der har været et rigtigt godt samarbejde med Danske Diakonhjem, der driver Dalsmark Plejehjem og kommunen er gået i dialog med Danske Diakonhjem med henblik på at skabe en god overgang til kommunal drift.

Det vil være et fokusområde for kommunen gennem 2019, at medarbejdere og beboere skal opleve en smidig overgang til kommunal drift.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har i forbindelse med hjemtagning af driften tilbudt, at der kan ske en såkaldt virksomhedsoverdragelse af medarbejdere fra Danske Diakonhjem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...