Danfoss-ansatte giver KGGO gave fra Jubilæumsfonden

1. juli 2015 Sundeved

Svend Schütt og hans kasserer fik onsdag middag et synligt bevis på, at der en del mennesker, der synes, der gøres et stort og flot arbejde i foreningen Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn, KGGO. De to ildsjæle fik en gave, som består af 25.000 kroner, der kan bruges i foreningen.

Henrik Brøndum fortæller, hvordan Jubilæumsfonden finder dem, der skal have støtte.

Henrik Brøndum fortæller, hvordan Jubilæumsfonden finder dem, der skal have støtte. 

Artiklen fortsætter under annoncen

“Man kan ikke søge om om penge i medarbejdernes fond, Jubilæumsfonden. Men man kan indstille frivillige foreninger, organisationer eller projekter, som man synes, skal have en håndsrækning”, siger formand for Danfoss’ Jubilæumsfond, Henrik Brøndum, som onsdag stod for den 32. uddeling.

Når bestyrelsen i Jubilæumsfonden vælger, hvem og hvad, der skal støttes, så tænkes der også i tre kriterier, som skal være opfyldt:

“For det første, så skal det gavne Danfoss, at vi går ind og støtter. Det kan være i form af omtale og goodwill for, at vi gør noget godt”, siger Henrik Brøndum. Han fortæller, at det skal opleves som en glæde for at give støtten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal gerne have samme fornemmelse, som man har, når man giver en julegave. Nemlig at man er glad for at give den”, siger han.

“Et kriterie mere er, at støtten skal gives til noget, der gavner almenvellet. For eksempel har vi hjulpet de frivillige

KGGO, Silkeborg Roklubs handcapafdeling og Henrik Brøndum.

KGGO, Silkeborg Roklubs handcapafdeling og Henrik Brøndum.

Artiklen fortsætter under annoncen

brandkorps i Sønderjylland rigtigt meget med udstyr. Og det er jo til glæde for os alle, at de kommer og slukker brande”, siger Henrik Brøndum.

Udover KGGO, så var  Silkeborg Roklubs handicapafdeling også blevet inviteret til at komme og få en gave fra medarbejderne på Danfoss.

Derfor får KGGO penge

“Vi har valgt at støtte KGGO, fordi det er en positiv forening, som arbejder for at kørestolsbrugere og gangbesværede skal have samme muligheder som alle andre. I gør det ikke ved at brokke jer. Men I hjælper hinanden, så der for eksempel kan dyrkes sport – bare på en anden måde”, siger Henrik Brøndum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Svend Schütt fortæller, at de 25.000 kroner skal bruges til hjælp til en parallelcykel, der kan bruges af alle

Her får Svend Schütt et gavebrev fra Henrik Brøndum.

Her får Svend Schütt et gavebrev fra Henrik Brøndum.

Artiklen fortsætter under annoncen

handicappede.

“Den koster lige over 50.000 kroner og vi har de 10.000. Når Danfoss’ gave lander på kontoen, så er der 25.000 kroner mere, så vi er rigtigt godt på vej”, siger Svend Schütt.

KGGO har 15 brugere, 20 støttemedlemmer og 12 frivilllige, der hjælper.

“Vi mødes hver anden torsdag og snakker sammen om, hvordan det går. Er der en, der har nogle problemer, så bliver de løst, men vi er ikke en brokkeforening”, siger Svend Schütt.

Se KGGO’s Facebook HER

galleri

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Sønderborg skal gi’ naturen mere plads

29. juli 2021 Sønderborg

De Radikales spidskandidat til regionsrådsvalget, Niels Sjøberg og spidskandidaten til byrådsvalget, Faisal Shojai, skriver: Naturen kan blive betydeligt bedre i Sønderborg Kommune. Det fremgår af en undersøgelse, som Naturfredningsforeningen har offentliggjort. I undersøgelsen er Sønderborg Kommune placeret helt nede på en 83. plads blandt landets 98 kommuner, når det gælder en indsat for biodiversitet og […]

Læs mere...