Danfoss bygger fremtidens supermarked i Nordborg

29. marts 2022 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

Tirsdag blev det første spadestik til fremtidens supermarked, som skal bygges tæt på Danfoss’ hovedkvarter, taget og det nye Smart Store Supermarked, som skal stå klar til brug i sommeren 2023, bliver fyldt med den nyeste varme- og køleteknologi, skriver Danfoss i en pressemeddelelse.

Kølere og frysere udleder varme, når de skal holde varerne kolde. Den varme, der udledes, kan bruges til at varme supermarkedet op i stedet for at lade den gå til spilde,

Kølesystemet i det nye supermarked vil køre på kuldioxid, som er et naturligt kølemiddel og derfor med til at sætte den samlede klimapåvirkning ned.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det nye energieffektive supermarked er kun vokset i relevans og målet er at vise, hvor nemt og rentabelt det er at sikre pålidelig og bæredygtig energi”, siger Kristian Strand fra Danfoss Climate Solutions.

“De løsninger, vi bygger ind repræsenterer kernen i Danfoss’ løsninger og vi kommer til at vise, hvordan vi kan nærme os nul i energiforbrug i detailhandlen”.

Det er Brugsforeningen for Als og Sundeved, der lejer sig ind og driver butikken som en COOP 365discount.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...