Danfoss’ koncernchef Kim Fausing er ny formand for klimapartnerskabet

27. januar 2021 Erhverv

Kim Fausing, koncernchef hos Danfoss, bliver formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder.    Mads Nipper, Ørsteds nye koncernchef, bliver ny formand for klimapartnerskabet for energi og forsyning og overtager dermed posten fra Henrik Poulsen, tidligere koncernleder i Ørsted.

”Med de to nye formænd får vi solide kompetencer i front til at påbegynde den næste etape af samarbejdet med Klimapartnerskaberne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er helt afgørende for de politiske grønne ambitioner, at erhvervslivet spiller med og tager endnu mere ejerskab for, at vores målsætninger bliver til reel virkelighed. Det arbejde går vi i gang med nu, siger Dan Jørgensen, klima-, energi- og forsyningsminister, i en pressemeddelelse.

”Vi kan i Danmark levere verdens første klimaneutrale produktionsindustri i 2030, og dermed cementere vores position som grønt foregangsland. Det vil skabe øget grøn eksport, vækst og beskæftigelse. Mange virksomheder i produktionssektoren har allerede i dag stærke klimamål.”, siger Kim Fausing og han fortsætter:

“Med de rette politiske beslutninger kan vi nå hele vejen til klimaneutral produktionsindustri i 2030. Danske virksomheders løsninger kan understøtte målet om 70 procent CO2-reduktion i 2030. Men den grønne omstilling kræver yderligere udvikling og investeringer i de nyeste teknologier, elektrificering og energieffektivisering”.

“Det er den opgave, vi i klimpartnerskaberne skal løse sammen med regeringen og Folketinget. Jeg ser meget frem til samarbejdet på tværs af klimapartnerskaberne og til at fortsætte det vigtige arbejde i klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder”, siger Kim Fausing

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk