Danfoss er klar til at investere sig stærkere

21. maj 2013 Erhverv

Koncernchef Niels B. Christiansen siger, at Danfoss har kapacitet til at købe andre virksomheder, og det kan være nødvendigt, “når verden ikke vokser ret meget”, som han udtrykker det. Opkøb kan være med til at skabe vækst og værdi for virksomheden, tilføjer han ifølge Morgenavisen JyllandsPosten, der fortæller, at Danfoss står lige foran større opkøb.

Gælden bliver mindre

Trods flere år med økonomiske kriser er indtjeningen på Danfoss øget, og gælden er under afvikling.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har på tre år høvlet otte milliarder kroner af vores gæld, siger Niels B. Christiansen til Morgenavisen Jyllands-Posten. Hvis vi fortsætter på det niveau, har vi i de kommende år otte milliarder kroner at købe op for. Det kan gøre virksomheden større og stærkere.

Kina-eventyr gør en forskel

Koncernchefen siger, at Danfoss kan noget, andre virksomheder ikke kan. Produktiviteten og effektiviteten er forbedret. Omsætningen er blevet større, men med færre medarbejdere. Indsatsen for at sælge firmaets produkter bliver forstærket, og der bliver større aktivitet på nye markeder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kina er et af de områder, hvor Danfosss vokser. I år har virksomheden indgået aftaler med to kinesiske storbyer om udvikling af fjernvarme-systemet, og Danfoss vil udvide sin afdeling i Kina.

Dansk Aktie Analyse har foretaget en undersøgelse for Morgenavisen Jyllands-Posten og vist, at Danfoss har klaret sig bedre end de fleste konkurrenter, og konceren er kommet styrket ud af den økonomiske krise.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Tyskland strammer indrejsereglerne for danskere

25. juli 2021 COVID-19

Stigningen i antallet af Corona-smittede danskere får de tyske myndigheder til igen at kategorisere Danmark som et såkaldt risikoområde. Ændringen træder i kraft i dag, søndag, og har betydning for både danske og tyske turister. Danskere, der rejser ind i Tyskland, skal kunne fremvise enten en negativ coronatest, et bevis på, at man er fuldt […]

Læs mere...