Danfoss fortsætter med at øge omsætningen

5. november 2019 Erhverv

I årets første ni måneder øgede Danfoss sin omsætning med 4 procent til 4,8 milliarder euro og det er drevet af vækst i koncernens kerneforretninger og et øget globalt fokus på energieffektivitet og elektrificering som del af den grønne omstilling. Det er især fremgang på markeder i Europa, dele af Asien, Latinamerika og Rusland, som trækker omsætningen op.

Danfoss leverede en stærk indtjening fra driften på 602 millioner euro og en EBITA-margin på 12,7 procent – Et driftsresultat, der er 5 procent bedre end i samme periode sidste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er godt tilfredse med resultatet for de første ni måneder af året. Salget af energieffektive produkter og elektrificeringsløsninger vokser og vores indtjening er øget – også i tredje kvartal. Selv om der er en vis usikkerhed i verdensøkonomien, ser vi fortsat gode vækstmuligheder, fordi vores energibesparende løsninger rammer midt ned i et styrket globalt fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. Det mærker vi helt konkret i dialogen med vores kunder, og det er naturligvis noget, vi forfølger”, siger koncernchef Kim Fausing i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som teknologipartner deltager Danfoss for eksempel aktivt i omstillingen af hele transportsektoren med udvikling af nye el- og hybridplatforme til biler, busser, skibe og entreprenørmaskiner. Danfoss’ fokus på innovation og fremtidig vækst er afspejlet i regnskabet via de 212 millioner euro investeret i forskning og udvikling af nye produkter i de første ni måneder af 2019 – Et løft til 4,5 procent af omsætningen mod 4,2 procent i samme periode sidste år.

”Vi oplever markant øget interesse fra vores kunder for at arbejde tættere sammen omkring udviklingen af systemer. Det skyldes en kombination af, at vores kerneforretninger generelt står stærkt, men ikke mindst at vi i en årrække har investeret massivt i ny teknologi og software. Det betyder, at vi i dag er meget langt fremme særligt i forhold til elektrificering og digitalisering. Derfor ser vi – trods mere volatilitet – fortsat optimistisk på fremtiden”, siger Kim Fausing.

Artiklen fortsætter under annoncen

Omsætningen steg i årets første ni måneder med 4 procent til 4.755 millioner euro og i samme periode sidste år var omsætningen steget med 2 procent svarende til 4.569 millioner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Risiko for skybrud mandag morgen og formiddag

27. juni 2022 Samfund

I det sønderjyske er de første lyn også blevet registreret – og det første skybrud kan være lige på trapperne, skriver TVs Vejret. Et lavtryk med tilhørende koldfront ligger på tværs af landet og giver i de tidlige morgentimer kraftige regnbyger i det jyske. Det giver risiko for kraftige tordenbyger, der kan være med skybrud. […]

Læs mere...