Danfoss fortsætter væksten

14. august 2018 Erhverv

Danfoss fortsatte fremgangen i første halvår 2018. Omsætningen voksede med 106 millioner Euro til 3.041 millioner Euro – en vækst på 9 pct. i lokal valuta. Mens det høje investeringsniveau fortsatte, voksede indtjeningen med 21 pct. til  370 millioner Euro g nettoresultatet steg med 27 pct, til 253 millioner Euro. Den positive udvikling i indtjeningen er drevet af den højere toplinje og gevinsten fra salget af varmepumpe-forretningen Thermia.

”Vi holder fast i et stærkt momentum på tværs af vores forretningsområder. Vores løsninger er relevante i forhold til en række stærke globale mega-trends som urbanisering og bekæmpelse af klimaforandringer, der driver en stigende efterspørgsel på energieffektivitet og smartere digitale løsninger. Omlægningen af den globale energiforsyning til mere grøn energi driver en anden trend imod elektrificering. Her kan vi også se, at vores kunder kigger mod Danfoss som en teknologipartner, der matcher deres fremtidige behov for løsninger til for eksempel hybrid eller fuldt elektriske biler, skibe og off-highway køretøjer”, siger koncernchef Kim Fausing i en pressemeddelelse.

Halvårsresultatet er skabt på tværs af Danfoss’ kerneforretninger og markeder. I årets første seks måneder er det især Kina, der har skilt sig ud med markant vækst drevet af stigende efterspørgsel på klimavenlige og energieffektive løsninger, som for eksempel store varmepumper og udbygning af fjernvarmesystemer, som driver en øget efterspørgsel på Danfoss-teknologier. Samtidig oplever Danfoss en fortsat stærk efterspørgsel på de to største markeder, Nordamerika og Europa.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har haft et rigtig godt første halvår. Vi høster frugten af vores målrettede arbejde med vækstinitiativer, hvor vi investerer i innovation og satser på at udvikle salget i lande med højt potentiale, som for eksempel Kina. Samtidig bruger vi medvinden til at investere i ny teknologi og den fortsatte digitale transformation på tværs af hele Danfoss – både af vores løsninger, vores servicering af kunderne og den måde vi selv arbejder på”, siger Kim Fausing.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...