Danfoss investerer 2,3 milliarder i Tyskland

26. februar 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Industrigiganten Danfoss med hovedkvarter i Nordborg på Als køber 20 procent i det tyske solenergikoncernen SMA Technology AG for knap 2,3 milliarder kroner. Samtidig indgår man et tæt strategisk partnerskab med tyskerne, der skal give øget konkurrenceevne. Det oplyser Danfoss i en pressemeddelelse. Danfoss køber aktierne af blandt andre SMAs grundlæggere samt fonde.danfoss

Artiklen fortsætter under annoncen

Unik position

– En ejerandel på 20 procent af SMA er et stærkt signal om, at vi fortsat ønsker at bidrage til udvikling af solområdet. Danfoss får stor gavn af skalafordelene og vækstraterne i solbranchen, siger topchef i Danfoss Niels B. Christiansen i en skriftlig kommentar.

– Med det tætte samarbejde mellem Danfoss og SMA, der har en unik position på markedet for solar invertere, skaber vi sammen en af verdens største converter alliancer og opnår samtidig en global tilstedeværelse, siger Niels B. Christiansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Topchefen hos SMA Pierre-Pascal Urbon understreger, at kampen om markedsandele har været hård på grund af mange spillere på markedet.

– Dette marked har nemlig gennem lang tid været kendetegnet ved intens konkurrence.

Aftale skal godkendes

– Som følge heraf har det været Danfoss’ strategi løbende at bringe omkostningerne ned. Ved at etablere et tæt partnerskab er der et betydeligt potentiale for yderligere forbedringer hos begge selskaber, siger Pierre-Pascal Urbon i en skriftlig kommentar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye aftale er betinget af myndighedernes godkendelse, og en endelig afslutning af handlen ventes på plads i løbet af tredje kvartal af 2014.

SMA Technology AG omsatte i 2013 for omkring 7,5 milliarder danske kroner. Koncernen har flere end 5000 medarbejdere på verdensplan.

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...