Danfoss jagter skattekroner hos Skat

23. maj 2013 Erhverv

Regeringen og Skat arbejder yderst ihærdigt på at jagte gemte formuer i udlandet, så der kan sikres ekstra skattekroner. Men samme ildhu lægges slet ikke for dagen, når det handler om at tilbagebetale penge, der er opkrævet ulovligt.

Morgenavisen Jyllands-Posten fortæller, at Danfoss har 6,1 millioner kroner til gode. De blev opkrævet ulovligt af Skat i 1990’erne, og Danfoss har i ti år forsøgt at få pengene tilbage. Vestre Landsret har afsagt kendelse om, at Danfoss har ret til pengene, men Skatteministeriet overvejer at sende sagen til Højesteret.

Artiklen fortsætter under annoncen

I strid med EU-direktiv

Der er tale om en smøreolie-afgift, som blev indført i 1992. Opkrævningen standsede i 2001, fordi afgiften var i strid med EU-reglerne.

Noget tilsvarende skete i 1991, da EU erklærede, at ambi’en – arbejdsmarkedsafgiten – var ulovlig. Den havde givet staten en indtægt på 55 milliarder kroner, men daværende skatte og økonomiminister Anders Fogh Rasmussen kundgjorde, at ingen penge blev betalt tilbage.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...