Danfoss jagter skattekroner hos Skat

23. maj 2013 Erhverv

Regeringen og Skat arbejder yderst ihærdigt på at jagte gemte formuer i udlandet, så der kan sikres ekstra skattekroner. Men samme ildhu lægges slet ikke for dagen, når det handler om at tilbagebetale penge, der er opkrævet ulovligt.

Morgenavisen Jyllands-Posten fortæller, at Danfoss har 6,1 millioner kroner til gode. De blev opkrævet ulovligt af Skat i 1990’erne, og Danfoss har i ti år forsøgt at få pengene tilbage. Vestre Landsret har afsagt kendelse om, at Danfoss har ret til pengene, men Skatteministeriet overvejer at sende sagen til Højesteret.

Artiklen fortsætter under annoncen

I strid med EU-direktiv

Der er tale om en smøreolie-afgift, som blev indført i 1992. Opkrævningen standsede i 2001, fordi afgiften var i strid med EU-reglerne.

Noget tilsvarende skete i 1991, da EU erklærede, at ambi’en – arbejdsmarkedsafgiten – var ulovlig. Den havde givet staten en indtægt på 55 milliarder kroner, men daværende skatte og økonomiminister Anders Fogh Rasmussen kundgjorde, at ingen penge blev betalt tilbage.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...