Danfoss kom ud af 2020 med et overskud på 3,2 milliarder kroner

4. marts 2021 Erhverv

I 2020 har Danfoss leveret stærke finansielle resultater. Det er sket på trods af Corona-epidemien. Samtidig har koncernen forberedt købet af Eaton Hydraulics, dannet det nye forretningssegment, Danfoss Climate Solutions og fortsat de store investeringer i digitalisering og elektrificering. Samlet set nogle af de vigtigste og mest transformative spring fremad i virksomhedens historie.

Danfoss kommer ud af 2020 med et overskud på 3,2 milliarder kroner. Det er 13,4 procent lavere end 2019. Tilbagegangen hænger sammen med, at omsætningen faldt med 7,3 procent til 43,3 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser Danfoss’ årsregnskab.

“Vi har leveret signifikant bedre end forventet ved halvåret. Som følge af den usikkerhed, vi har oplevet, har vi styret vores omkostninger i forhold til det lavere aktivitetsniveau”, siger koncerndirektør Kim Fausing i en pressemeddelelse.

Ud over et lavere salg skyldes tilbagegangen i overskuddet i 2020 også, at Danfoss er i gang med en stor virksomhedshandel.

Sidste år købte Danfoss en del af den irske koncern Eaton i en handel til omkring 20 milliarder kroner og udgifterne til den handel har trukket resultatet ned i 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncernen forventer at fastholde eller udbygge sin markedsandel i 2021. Samtidig er målet at have en uændret eller lidt højere overskudsgrad.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk